Antena Căutare

Dar din dar se face Rai.Un preot din Constanța a creat "Căsuța cu Cărți"

Într-o căsuță din lemn șad frumos cinci rafturi din care orice om este binevenit să împrumute o carte, odată aflat în incita bisericii Sf.Mina din Parcul Tăbăcărie.Meritul este al preotului Claudiu Banu.

Dar din dar se face Rai.Un preot din Constanța a creat "Căsuța cu Cărți"
Cărțile își așteaptă viitorii lectori. | constanțadeazi.ro

Preotul Claudiu Banu, care este consacrat în Constanța pentru implicarea sa în acte caritabile, a venit cu această idee, după ce în iarna anului trecut a inițiat un proiect similar, însă cu haine.

Sute de constănțeni au venit pentru a dona haine ce, ulterior, au ajuns la familii nevoiașe.

„După ce în luna noiembrie 2019 am inițiat un mic proiect denumit sugestiv, “Căsuța celui sărman”, proiect prin care cei ce aveau o haină groasă de iarnă de donat au adus-o lângă Biserică în căsuța special amenajată, iar cei nevoiași ce aveau nevoie de o haină au luat-o, odată cu venirea primăverii reactivăm “Căsuța cu cărți “, loc de unde cei ce au o carte de adus o pot face, iar cei ce doresc să citească, o găsesc așa cum reiese din inaginea de mai sus.“, a transmis preotul, pentru constanțadeazi.ro.

Preotul Claudiu Banu a devenit cunoscut după ce a construit o casă pentru 800 de copii orfani. Gestul său a fost numit „Minunea de la Techirghiol“. Cu acest proiect, preotul a plecat de la zero, dar cu ajutorul comunităţii din Techirghiol a reuşit să ridice, în patru ani, o clădire destinată micuților orfani.

Preotul a strâns din donaţii 200.000 de euro şi cu ajutorul voluntarilor a ridicat construcţia care are 17 camere. Acesta nu este însă singurul proiect al preotului din Techirghiol. Din toamnă, vrea să înceapă construcţia unei case pentru bătrâni abandonaţi.

Breaking news! Al șaselea caz de coronavirus în România a fost confirmat!... Coronavirus în România: Raed Arafat, decize de ultimă oră! Autoritățile se pregătesc de un scenariu negru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x