UPDATE: Bilanțul victimelor: nouă morți / Şapte ROMÂNI, MORȚI, în Ungaria, după ce un microbuz a fost implicat într-un GRAV ACCIDENT. MAE a activat celula de criză!

 
+4 click pentru
galerie

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion, pe un drum naţional din Ungaria. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat marţi seară că a activat celula de criză şi a făcut demersuri în regim de urgenţă pe lângă autorităţile locale pentru a obţine informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor.

UPDATE:  Nouă români şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier produs marţi în Ungaria, în apropiere de Budapesta, unde un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit violent cu un camion, au declarat surse oficiale pentru News.ro

Conform surselor citate, în accident şi-au pierdut viaţa toate cele nouă persoane din microbuz - şapte bărbaţi şi două femei.Microbuzul era înmatriculat în judeţul Mureş. Informaţiile apar şi în presa ungară, care vorbeşte despre nouă persoane care au decedat în urma accidentului.

Şoferul microbuzului, implicat în tragedia în care au murit nouă români, a transmis momentul impactului LIVE, pe Facebook (VIDEO)

___________________________________________________________________________

Potrivit MAE, accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde  un microbuz înmatriculat în România s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens. 

MAE precizează că, potrivit datelor preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma accidentului şapte persoane, pasageri ai microbuzului, şi-au pierdut viaţa.

Primele imagini de la fața locului. Trupurile celor ȘAPTE ROMÂNI MORȚI zac în microbuzul zdrobit

Potrivit MAE, în acest caz a fost activată celula de criză, iar misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea victimelor. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta s-a deplasat, în regim de urgenţă, si se află la locul accidentului pentru a acorda asistenţă consulară.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-384-76-89 şi 0036-384-83-94 şi 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI