Căutare Live

Video. Cum arată noul clip de promovare turistică a României

Video- România 2019. Turismul în România. Ministerul Turismului a publicat noul clip de promovare a României, în care evidențiază multe obiective turistice din România. ”"România, o destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an"” este sloganul clipului în care apare Ilie Năstase.

Turism România- Video de promovare a României

Video- România 2019. Turismul în România. Ministerul Turismului a publicat noul clip de promovare a României, în care evidențiază multe obiective turistice din România. ”România, o destinaţie pentru 365 de zile de vacanţă pe an” este sloganul clipului în care apare Ilie Năstase.

Pe muzică interpretată de naistul Nicolae Voiculeţ, ţara noastră este prezentată ca un „loc viu, vibrant”, ca „tărâmul petrecerilor”- ”România nu doarme și nu obosește”.

Video de promovare turistică are 3 minute şi jumătate şi variante mai scurte ale lui urmează să fie lansate.

Ilie Năstase, prezentat ca „primul numărul 1 mondial din istoria tenisului este român”, spune: „Te aştept în ţara mea. Pentru mine, România rămâne numărul 1”.

„Ţi-ar plăcea România şi românii mei. Aici, oamenii sunt încă o poveste de spus oricând şi oricui. Aici s-au născut Contele Dracula, zmeii sau Făt-Frumos şi Ileana Cosânzeana”, spunea vocea din off.

În video de promovare a României sunt trecute în revistă Palatul Parlamentului - „cea mai mare clădire din Europa”, Ateneul, bisericile şi castelele, salina de la Turda şi hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, mocăniţa şi litoralul, festivalurile Neversea şi Untold.

Turismul în România

După 1990, s-a instalat o tendință descrescătoare în dezvoltarea turismului în România și reducerea dramatică a numărului turiștilor, din cauza calității tot mai scăzute a serviciilor turistice și deteriorării sensibile a condițiilor de viață pentru majoritatea românilor. Acestea au determinat petrecerea vacanțelor în străinătate de către cei cu posibilități financiare mai ridicate.

Treptat însă, turismul din România a început să crească. Astfel, conform datelor Institutului Naţional de Statistică, numărul turiștilor care s-au cazat peste noapte în unităţile de primire turistică din România noastră a crescut, în primele nouă luni ale anului 2018, cu 5%. De asemenea, sosirile în capacităţile din cazare s-au majorat cu 5,5%.

Din numărul total de sosiri în unitățile de cazare, cele ale turiştilor români au reprezentat 77,9%. În acelaşi timp turiştii străini deţin un procent de 22,1%. Procentele sunt similare cu cele din perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2017.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,6% din total turişti străini). Dintre aceştia, 85,9% au fost din ţările Uniunii Europene.

Citește și
Colaj cu Fetița Zurli, în custumul ei specific
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
Cum arată Fetița Zurli într-o zi obișnuită, când renunță la costumații și machiaj. Imagini rare cu Vero Căliman
copil cu pachet de scoala
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
O mamă a făcut pachetul copilului și l-a trimis la școală. Când l-a deschis, băiatul a avut o surpriză. Peste ce a dat
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? Cum arată acum frumoasa Bianca Neagu
Mai multe articole

Turismul în România. 10 milioane de turişti în 2018

Potrivit INS, per total, sosirile înregistrate în unitățile turistice de cazare, în primele nouă luni din 2018, au însumat 10,006 milioane. Înnoptările înregistrate în perioada analizată au fost de 22,551 milioane. Durata medie a şederii a fost de 2,4 zile în cazul turiştilor români. În cazul străinilor, aceasta a fost de doar 1,9 zile.

Turismul în România. Județele cu cei mai mulți turiști

  • Bucureşti (1,554 milioane)
  • Constanţa (1,248 milioane)
  • Braşov (1,028 milioane)
  • Cluj (494.100).

Turismul în România. De unde vin turiștii în România

Cele mai multe sosiri ale turiştilor străini au provenit din Germania (265.100), Israel (219.900), Italia (184.100), Franţa (135.700) şi Ungaria (130.900).

De asemenea, în 2018, sosirile vizitatorilor străini în ţara noastră, înregistrate la punctele de frontieră, au crescut cu 7,6%. Dintre acestea, cele mai multe sosisi au fost din: Bulgaria (27%), Ungaria (26%), Germania (8,7%), Italia (7,8%), Polonia (5,7%), Franţa (4%) şi Regatul Unit (3,8%).

Pe de altă parte, plecările vizitatorilor români în străinătate, înregistrate la punctele de frontieră, au fost, de 16,776 milioane. Nivelul a crescut cu 6,6%, comparativ cu perioada similară din 2017.

Tudor Arghezi și eseu, cerințe la Simulare Bac 2019. Subiecte mai grele ca anul trecut?... Ultimele informații de la meteorologi! Zonele în care se întorc ploile, iar temperaturile scad drastic, în următoarele z...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri