Antena Căutare

WhatsApp va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje fără telefoanul mobil. Când va fi disponibilă noua funcție

Veste mare pentru utilizatorii WhatsApp. Aceștia vor putea să trimită și să primească mesaje fără telefonul mobil.

Un laptop și un telefon mobil
Veste mare pentru utilizatorii WhatsApp. Aceștia vor putea să trimită și să primească mesaje fără telefonul mobil. | Shutterstock

WhatsApp le-a pregătit o surpriză de proporții mari utilizatorilor săi. Aplicația testează o nouă funcție ce le va permite celor care o folosesc să își trimită mesaje fără să își mai folosească telefoanele mobile, relatează BBC.

În prezent, utilizatorii WhatsApp nu pot folosi aplicația în varianta de desktop sau web dacă au telefonul închis, pentru că aceasta este conectată în permanență la telefonul mobil. Noul serviciu al aplicației va permite utilizatorilor să trimită și să primească mesaje chiar dacă bateria telefonului este descărcată.

De asemenea, noua funcție le va permite urilizatorilor să folosească 4 device-uri simultan, printre acestea fiind calculatorul și tableta.

Când va fi disponibilă noua funcție WhatsApp

WhatsApp a anunțat că înainte de a lansa noua funcție, aceasta va fi lansată ca un test pentru un grup mic de utilizatori, iar în funcție de feedback-urile grupului, compania va adăuga noi caracteristici și o va îmbunătăți pentru ca apoi să fie lansată în toată lumea.

Un lucru pe care trebuie să îl știe utilizatorii WhatsApp este faptul că criptarea end-to-end, o funcție importantă pe aplicație, va funcționa și în cadrul acestui nou serviciu.

WhatsApp s-a gândit să lanse această nouă funcție având în vedere că aplicația Signal oferă utilizatorilor săi acest nou sistem: au nevoie de un telefon mobil pentru a se înregistra, dar nu și pentru a trimite sau primi mesaje.

Citește și: WhatsApp, schimbare majoră! Aplicația va putea funcționa în același timp pe mai multe dispozitive, fără conectarea la telefon

Compania nu a ezitat să anunțe modificarea, însă inginerii Facebook au dezvăluit faptul că design-ul WhatsApp va trebui "regândit", pentru că versiunea din prezent "folosește un telefon mobil ca dispozitiv principal, acesta fiind sursa pentru toate informațiile utilizatorului și singurul dispozitiv capabil să cripteze mesajele către alt utilizator și să inițieze apeluri", conform sursei citate.

În prezent, utilizatorii nu pot folosi WhatsApp Web fără ca telefonul să fie deschis și conectat la o sursă de internet.

"Noua arhitectură WhatsApp multi-device elimină aceste piedici, nu mai necesită un telefon ca sursă a datelor și păstrează informațiile utilizatorului sincronizate și în siguranță", a anunțat compania.

WhatsApp a anunțat o nouă opțiune de ștergere a mesajelor sau a conversațiilor

La finalul lunii aprilie a acestui an, compania WhatsApp a anunțat că testează o opțiune nouă în privința mesajelor și a pozelor.

Citește și: WhatsApp-ul tău este în pericol! Cum poate o persoană rău intenționată să îți blocheze accesul la cont și să îl preia

În urmă cu un an, WhatsApp a adăugat o nouă funcție ce permite utilizatorilor să trimită mesaje ce pot fi ulterior șterse. Totuși, criticile au apărut din cauza timpului de așteptare prea lung (o săptămână). Astfel, dezvoltatorii au decis să lucreze la o variantă mai comodă pentru cei care au deja un cont. Cei de la WABetainfo au anunțat faptul că WhatsApp lucrează la o opțiune de 24 de ore ce permite ștergerea automată a mesajelor. Se pare că totul are legătură cu dorința de-a câștiga teren în fața rivalilor de la Telegram, care permit deja utilizatorilor să aleagă din mai multe opțiuni de ștergere a mesajelor.

Concurenţă acerbă la concursul "Aristotel". Zece mii de elevi au luptat pentru premiile generoase... Mai multe loturi de înghețată au fost retrase de pe piață. Ce ingredient cu potenţial cancerigen conțin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x