Antena Căutare

Christoph Daum, fostul selecționer al României a murit, după o lungă suferință. S-a stins din viață la 71 de ani

Sâmbătă, 24 august, Christoph Daum, fost selecționer al echipei naționale a României, s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. A pierdut lupta cu o boală necruțătoare cu care fusese diagnosticat în urmă cu doi ani.

Galerie
Christoph Daum, fost selecționer al echipei naționale a României, s-a stins din viață sâmbătă, 24 august la vârsta de 70 de ani | Profimedia

Fostul selecţioner al României, Christoph Daum, a murit la 70 de ani. După o lungă luptă cu cancerul, acesta „s-a stins din viaţă în pace, înconjurat de familia sa”, sâmbătă, la Koln, a anunţat familia sa. FRF a transmis un mesaj de condoleanţe familiei lui Daum, potrivit news.ro.

Daum se lupta cu boala încă din toamna anului 2022. El a fost selecţioner al României în perioada iulie 2016 - septembrie 2017.

De-a lungul carierei, el a mai antrenat echipele Bursaspor, FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Fenerbahce, Austria Viena, Eintracht Frankfurt şi FC Bruges.

El a câştigat titlul cu VfB Stuttgart (1991/1992), Beşiktaş (1994/1995), Austria Viena (2002/2003) şi Fenerbahce (2003/2004 şi 2004/2005).

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Drama neștiută a Anastasiei Nichita, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Paris. De ce nu i-au fost alături părinții

Reacția FRF după decesul lui Christoph Daum. Ce a scris presa germană

Reacțiile au curs în mediul online după vestea că fostul selecționer al României s-a stins din viață, la 71 de ani.

„S-a stins din viață fostul selecționer al României, Christoph Daum”, a titrat duminică dimineața site-ul oficial al FRF, după anunțul decesului tehnicianului german.

„Timp de mulți ani a fost unul dintre cei mai colorați antrenori din fotbalul profesionist”, a notat Bild, citat de as.ro, despre Christoph Daum. „Daum a fost fie venerat, fie disprețuit. Aproape că nu a fost cale de mijloc în cazul lui. Dar gestionarea bolii i-a câștigat simpatie dincolo de granițele sportului. Chiar și fostul său inamic de lungă durată, Hoeness, s-a împăcat public cu Daum și a apărut în fața camerei alături de el, ca parte a unui documentar TV. Și indiferent cum ți-ai aminti de Daum – glumeț, provocator, bun motivator, Dumnezeu, aproape selecționer sau vicecampion de serviciu cu Leverkusen – nu a fost niciodată plictisitor.

«Alții își cresc copiii să vorbească două limbi, eu îi cresc să își folosească ambele picioare», a spus el odată. Sau: «Diferența dintre bine și grozav este de cele mai multe ori doar un deget de la picior». Nu doar aceste propoziții vor lipsi fotbalului german pe viitor”, a remarcat jurnalistul Thomas Kielhorn pentru publicaţia citată.

Citește și: Ancuța Bodnar, în trafic cu mașina primită de la Ion Țiriac. Ce s-a întâmplat după doar câteva sute de metri

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor
Mireasa sezonul 10, 12 septembrie 2024. Patru echipe au fost decalificate de la task-ul Cătușelor Joi, 12.09.2024, 16:47
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x