Antena Căutare

David Popovici a fost „curtat” de mai multe Universități americane. Care a fost motivul pentru care a refuzat să meargă în SUA

David Popovici a povestit că a fost „curtat” de mai multe Universități americane, însă a refuzat să meargă în SUA și să conureze la competiiile de înot pentru această țară. „Racheta” a luat decizia de a rămâne în țară, gândindu-se în principal la antrenorul său, alături de care formează o echipă inegalabilă.

Colaj cu David Popovici Galerie
David Popovici a făcut istorie în natația mondială la numai 17 ani | Hepta

David Popovici este în ultimul an la liceu și a primit numeroase oferte de la Universități prestigioase din SUA care își doresc să aibă ca student un asemena sportiv. Înotătorul care a făcut istorie ăn natația mondială la numai 17 ani a cântărit bine lucrurile și a decis să rămână în România, pentru a nu renunța la echipa lui.

Totodată, David Popovici a explicat că nu i-ar fi convenit nici sistemul american unde un student cu bursă concurează în numele Facultății sale la competițiile sportive și nu are dreptul să primească sponsorizări, sau ffairanumite oportunități venite din afară.

Citește și: Cine ar fi iubita lui David Popovici. Cum arată tânăra pe care sportivul dorește sa o ferească de obiectivele camerelor

De ce nu a plecat David Popovici în SUA

În podcastul Fair Play, David Popovici a explicat de ce nu a plecat în SUA.

”Înainte să merg la Jocurile Olimpice aveam ideea asta să plec în State să studiez şi să înot acolo. După ce au început să apară ofertele, zeci de oferte, de la cele mai prestigioase universităţi din SUA şi din Europa – chiar aveam de ales, mă duc cu bursă totală, ei mă vor -, am stat să mă gândesc ce înseamnă asta.

Ar însemna să mă despart de antrenorul meu, să mă duc să mă antrenez cu altul, şi să mă despart de echipa mea.

Citește și: Ce sumă de bani va primi David Popovici de la Ministerul Sportului, după medaliile de aur câștigate la CE de la Roma

Antrenorul nu e singurul care mă ajută şi cu care clădim. Mi-am dat seama că e mult prea important, într-un sport atât de individual cum e înotul, relaţia şi chimia pe care o ai cu antrenorii sunt esenţiale. Nu se poate fără. Indiferent cât de premiaţi şi de cunoscuţi ar fi fost antrenorii în State la Harvard, Princeton, UCLA, USC, nu ar fi fost cum e antrenorul meu.

Nu am cum să las baltă faptul că am crescut împreună. Pur şi simplu, existăm împreună şi ştim să colaborăm.

E o variantă să mergem şi împreună afară. Dar au fost mai mulţi factori în decizia mea de a rămâne în ţară. Unul dintre ei, şi asta anulează ideea de a-l aduce pe antrenorul meu sau pe toată echipa – ipotetic vorbind, când te duci în SUA, concurezi în sistemul NCAA, concurezi pentru universitatea ta”, a spus David Popovici în podcastul ”Fair Play cu Bogdan Mălăele”.

Dacă ar accepta ofertele primite de la o Universitate din SUA, David Popovici nu ar mai putea concura la competițiile Mondiale și Europene.

”Din câte am auzit, de la alţii dinaintea mea, se pune mult accent pe concuratul în NCAA, şi nu mai ai timp de Mondiale, Europene. Se pune accent pe şcoală şi NCAA, orice altceva ‘hai să nu!’.

Nu ai voie să primeşti sponsorizări, să ai anumite contracte, cât timp eşti în NCAA. Şi sunt multe oportunităţi pe care le pierzi, pentru că ai ales să reprezinţi o facultate.

Sigur, înseamnă mult pentru tine şi e un lucru bun pentru tine, că ieşi cu o diplomă foarte tare de acolo, şi înveţi multe lucruri, dar nu apuci să îţi îndeplineşti visul, şi vorbesc în numele meu, de a deveni cel mai bun din lume la înot.

Americanii sunt foarte buni la înot, probabil cea mai puternică ţară, dar e altceva să creşti acolo, să ştii ce te aşteaptă, să ştii că urmează NCAA. Nu au mai existat americani de vârsta mea la fel de buni sau care să se apropie. A mai exista un rus, un chinez, un sud-corean… În SUA ajungi să fii bun d-abia după ce treci de facultate. Sunt două lumi diferite”, a mai spus David Popovici.

David Popovici a cucerit opt medalii de aur în trei luni. La CE de la Roma, David Popovici a obținut aurul atât la 100 de metri, cât și la 200 de metri.

Gestul surprinzător făcut de un fan înfocat al lui David Popovici. Unde și l-a tatuat pe campion... Simona Halep, prima declarație după eliminarea fulgeratoare de la US Open. Adversara de 20 de ani a scos-o din primul tu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x