Antena Căutare

Gheorghe Hagi a împlinit 56 de ani. Cristiano Ronaldo și Neymar sunt născuți în aceeași zi cu „regele fotbalului românesc"

Gheorghe Hagi, „regele fotbalului românesc”, împlinește pe 5 februarie 2021 vârsta de 56 de ani.

Colaj cu Gheorghe Hagi: Imagine din 2015, purtând sacou negru și cămașă albă, din 1994 și din 1997, pe terneul de fotbal Galerie
Gheorghe Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965 la Săcele și la vârsta de 56 de ani se bucură de un palmares de excepție | gettyimages.com

Ziua de 5 februarie este importantă atât pentru fotbalul românesc cât și pentru cel internațional, deoarece este ziua de naștere a celebrilor fotbaliști Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo, Neymar și Carlos Tevez. Gică Hagi împlinește astăzi 56 de ani, portughezul Cristiano Ronaldo 36, brazilianul Neymar 29 și argentinaianul Carlos Tevez 37 de ani.

Gheorghe Hagi s-a născut pe 5 februarie 1965 la Săcele și la vârsta de 56 de ani se bucură de un palmares de excepție.

Vezi mai multe imagini cu Gheorghe Hagi în Galeria Foto

Cum și-a început Gheorghe Hagi cariera de fotbalist

Gică Hagi și-a început cariera de fotbalist în 1975 când a jucat la Centrul de copii şi juniori al echipei Farul Constanţa. Gheorghe Hagi a fost selecționat apoi în echipa Națională de Tineret pe vremea când avea 15 ani, iar la 17 ani a debutat în Divizia A.

Citește și: Apariție elegantă a lui Kira Hagi. Cum arată acum fiica lui Gheorghe Hagi

Palmaresul lui Gheorghe Hagi în primul eşalon din Romania însumează 223 de meciuri şi 141 de goluri, trei titluri de campion şi trei Cupe ale României, potrivit news.ro.

În 1996-2001, Gică Hagi a jucat la Galatasaray Istanbul, timp în care a obţinut patru titluri de campion şi două Cupe ale Turciei, o Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Gică Hagi a fost numit „Maradona din Carpați” și „Regele fotbalului românesc”

În 1984-1985 și 1985-1986 a fost golgheterul României și de-a lungul timpul și a fost numit „Regele” de români, „Maradona din Carpați” de presa internațională și „Comandantul” da supurterii echipei din Istambul.

„Regele” a jucat în trei ediţii ale Campionarului European, în anii 1984, 1996 şi 2000 şi în trei ediţii ale Cupei Mondiale, în anii 1990, 1994 şi 1998. În anul 1999, Gheorghe Hagi a fost desemnat fotbalistul român al secolului.

Citește și: Mesajul postat de Kira Hagi pe Instagram. Fiica lui Gică Hagi a emoționat cu rugămintea ei

În anul 2001 Gică Hagi a fost antrenor al echipei naţionale a României în anul, în 2003 a plecat în Turcia și în 2006 s-a întors în România.

„Regele fotbalului românesc” a înființat în 2009 „Academia de Fotbal Gheorghe Hagi”

Gheorghe Hagi a înființat în anul 2009 Academia de fotbal de la Ovidiu și a format jucători precum fiul său, Ianis Hagi, Florin Tănase sau Răzvan Marin. În cadrul Academiei Gică Hagi a impus reguli foarte stricte:

„Jucătorul acestui club este un model pentru sute de copii din Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Să fii jucătorul acestui club este o onoare, care trebuie reflectată permanent în orice acțiune sportivă și în viața privată. Imaginea ta personală este imaginea clubului. Este obligatorie prezența în hotel până la orele 23.00 a jucătorilor seniori, aparținând echipei a doua a clubului, cu excepția zilei libere. Este interzisă prezența în cluburi de noapte, baruri, discoteci și cazinouri. Este interzisă utilizarea telefonului mobil la masă, ședințe și plimbări comune.Se vor respecta orele de masă și odihnă. Nu se pot face comenzi de mâncare și băutură în afara orelor de masă. Interzis pariurilor/jocurilor de masă/noroc (rummy, domino, cărți, etc)”, sunt câteva dintre regulile pe care Gică Hagi le-a impus jucătorilor din Academie.

În perioada septembrie 2014 - 01 august 2020, Gheorghe Hagi a fost manager al echipei de seniori FC Viitorul Constanţa și de atunci se ocupă de coordonarea Centrului de copii şi juniori din cadrul „Academiei de Fotbal Gheorghe Hagi”.

Înfrângere dureroasă pentru Simona Halep înainte de Australian Open 2021. Tenismena româncă a cerut intervenția mediculu... Cu cine vor juca Simona Halep și alte cinci românce la Australian Open 2021. Jucătoarele pe care le vor înfrunta în prim...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x