Căutare Live

Alertă ANM! Cod Galben de intensificări susținute ale vântului. Ce zone sunt afectate de viscol

Meteorologii au emis, luni, cod galben de vânt puternic în intervalul 17 ianuarie, ora 10 până la ora 16.

Alertă ANM! Cod Galben de intensificări susținute ale vântului. Ce zone sunt afectate de viscol

Shutterstock

În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55...70 km/h.

Cod Galben de viscol. Ce regiuni sunt afectate

În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70...90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.

Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

Din seara zilei de luni (17 ianuarie) și până în dimineața zilei de marți (18 ianuarie), vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

„La munte vor fi rafale de 80...110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65...70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55...65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului”, au transmis meteorologii ANM.

Citește și: Prognoza meteo 17 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Pe parcursul zilei de marți (18 ianuarie), vântul va continua să prezinte intensificări în estul, centrul și local în sudul și sud-estul țării, precum și în zonele de munte.

În Carpații Meridionali, îndeosebi în zona înaltă, vor fi rafale de 90...110 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi redusă.

În Moldova, viteza vântului va atinge 60...85 km/h, iar în Transilvania, Dobrogea, sudul Olteniei și local în Muntenia, 55...60 km/h.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2022

Meteorologii au anunțat vijelii în toată țara și vreme rece în prima zi a săpttămânii. Vântul se va intensifica la munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăși 70...80 km/h, iar spre dimineață, local și în sud-vest, sud-est și centru, în general cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -14 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 0 grade pe litoral.

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale, îndeosebi în regiunile extracarpatice, astfel, la nivelul întregii țări, maximele se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade. Dimineața, pe arii restrânse, îndeosebi în Câmpia de Vest, va mai fi ceață.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și precipitații în vestul, nordul și centrul teritoriului, iar noaptea, local în est și izolat și în rest. Va ninge viscolit, moderat cantiativ la munte (10...15 l/mp), unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar și în Maramureș și în Transilvania, iar în restul zonelor se vor semnala precipitații mixte. Izolat vor fi condiții de polei.

La munte, în special pe creste, rafalele vor depăși 90...120 km/h spulberând zăpada și determinând reducerea semnificativă a vizibilității, iar în restul zonelor vor fi viteze, în general, între 50 și 70 km/h, potrivit Observator.

Prognoza meteo 18 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 19 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Rețetă de zacuscă de vinete. Cea mai îndrăgită conservă din legume
Catine.ro
Ultimele știri
x