Căutare Live

Alertă ANM! Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe regiuni ale țării. Ce zone sunt vizate și până când va dura

Meteorologii au emis o nouă avertizare cod portocaliu. De data aceasta ANM anunță vânt puternic în mai multe zone din țară.

Alertă ANM! Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe regiuni ale țării. Ce zone sunt vizate și până când va dura

Shutterstock

După ce în primle zile din ianuarie meteorologii au anunțat cod galben de vânt, acum ANM a emis o nouă avertizare. De data aceasta, zonele montane sunt cu precădere vizate de avertizarea meteorologilor.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de intensificări ale vântului. Avertizarea este valabilă pentru intervalul: 14 ianuarie, ora 16 – 15 ianuarie, ora 10.

Cod portocaliu de vânt puternic în mai multe zone ale țării

„În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie) și în prima parte a zilei de sâmbătă, în zona înaltă (în general la peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va fi foarte redusă”, au anunțat meteorologii.

Alba Iulia, Argeș, Bacău, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Vrancea și Vaslui sunt zonele care vor fi afectate de acest cod portocaliu.

Cod Galben de rafale de vânt în 18 județe ale țării, ninsori și viscol

ANM a emis, joi, o informare de vânt puternic, valabilă până sâmbătă, la ora 20.00.

”Vântul se va intensifica treptat, la început în zona de munte, iar din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) local şi în estul, sudul şi centrul ţării. Vor fi rafale cu viteze în general de 45...55 km/h, mai mari în zona montană înaltă şi în Moldova”, anunţă ANM.

Potrivit sursei citate, pe arii restrânse, mai ales în noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 ianuarie), se va forma polei în nord, centru şi nord-est.

Pentru 18 judeţe a fost emis cod portocaliu de intensificări susţinute ale vântului, de joi, de la ora 18.00, până sâmbătă seară.

”În Carpaţii Orientali şi Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 90…110 km/h şi zăpada va fi spulberată. Începând din dimineaţa zilei de vineri (14 ianuarie) vântul se va intensifica şi în jumătatea nordică a Moldovei unde vitezele vor depăşi 55...65 km/h”, a mai transmis ANM.

Cum va fi vremea în luna ianuarie a anului 2022

Citește și
imagine cu daniel onoriu in masina, poarta un tricou negru
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
Daniel Onoriu, nepotul lui Gabi Luncă, s-a trezit din comă după 55 de zile. Pilotul de raliuri era în stare critică
colaj delia
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
Ipostaza incendiară în care Delia apare foarte rar. Cum arată vedeta în costum de baie, la mare
colaj de fotografii cu liviu varciu, anda calin iubita lui si fata lor
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Cum arată vila de sute de mii de euro a lui Liviu Vârciu. Ar fi primit 50.000 de euro împrumut de la Nea Marin
Mai multe articole

Meteorologii au făcut o estimare a vremii pentru întreaga lună ianuarie. ANM a analizat media temperaturilor și a cantităților de precipitații, comparându-le cu cele din anii trecuți. Astfel, ianuarie 2022 va fi mai cald față de anii trecuți.

Prognoza meteo în săptămâna 10.01.2022 – 17.01.2022

„Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunilie intracarpatice, dar local și în cele estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 17.01.2022 – 24.01.2022

„Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, au precizat meteorologii.

Prognoza meteo în săptămâna 24.01.2022 – 31.01.2022

„Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă, vor avea o tendință deficitară în toată țara”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo 14 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 15 ianuarie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Ultimele știri