Căutare Live

Alertă meteo! Cod galben de ploi în cantități mari. Ce zone sunt vizate de avertizările meteorologilor

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de furtuni, cu ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi grindină, valabilă în toată ţara, începând de vineri după-amiază până duminică seară.

Alertă meteo! Cod galben de ploi în caltități mari. Ce zone sunt vizate de avertizările meteorologilor

Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi cantităţi de apă însemnate, valabilă de vineri, de la ora 14.00, până duminică, la ora 22.00, în toate judeţele.

Cod Galben de ploi în mai multe zone ale țării. Ce au anunțat meteorologii

"În intervalul menţionat, în sudul ţării şi la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureş şi local în Crişana şi Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

Citește și: Alertă meteo! Cod galben de ploi abundente, descărcări electrice și grindină. Ce zone sunt vizate

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...30 l/mp şi pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal şi de munte şi în extremitatea de sud a ţării, 40...60 l/mp", a transmis ANM.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă. Vor fi perioade cu înnorări accentuate, averse şi descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi în medie 20...40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în special asociate ploilor. Vor fi temperaturi maxime în general de 24...26 de grade şi minime de 15...17 grade.

În intervalul menționat, în sudul țării și la munte va ploua însemnat cantitativ şi vor fi pe alocuri şi manifestări de instabilitate atmosferică. În Moldova, Transilvania, Maramureș și local în Crișana și Banat, îndeosebi în timpul după-amiezelor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va concretiza prin averse torenţiale, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii şi grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse, mai ales în zonele de deal și de munte și în extremitatea de sud a țării, 40...60 l/mp.

Prognoza meteo 10 iunie 2022

Meteorologii anunță o vreme instabilă, cu cer variabil în majoritatea zonelor țării și înnorări temporar accentuate. Înnorările vor duce la averse locale însoțite de vânt puternic, descărcări electrice și pe alocuri grindină.

Ploile vor predomina în special în sudul și în estul țării, dar local vor apărea și în centru și pe spații mai mici din restul zonelor țării.

În intervale relativ scurt de timp, prin acumulare, se vor înregistra cantități mai mari de apă. Vântul va bate cu putere doar pe perioada furtunilor de vară. Temperaturile maxime de astăzi se vor încadra între 30 și 23 grade, în timp ce temperaturile minime se încadrează între 18 și 9 grade.

În capitală astăzi prognoza meteo ANM anunță o vreme instabilă. Vor apărea precipitații sub formă de ploaie, însoțite de vânt puternic, descărcări electrice și cantitățile de apă acumulate vor fi moderate cantitativ. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe timpul ploilor de vară. Maxima zilei va fi de 26 grade, în timp ce minima va atinge 15 grade.

Prognoza meteo 11 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Prognoza meteo 12 iunie 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
Parteneri
Beneficiile consumului de roșii. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor despre acestea
Catine.ro
Ultimele știri
x