Alertă meteo! Vremea rea va afecta noi regiuni. Ce zone sunt vizate de cel mai recent cod galben de ploi emis de meteorologi

Vremea rea continuă să fie prezentă în mai multe regiuni ale țării. Meteorologii au anunțat care vor fi cele mai afectate zone de ploi, în următoarea perioadă.

Meteorologii au emis alte noi avertizări de vreme rea

Shutterstock

Meteorologii au emis două avertizări cod galben de vreme rea. Vestul țării, care zilele trecute nu se afla pe lista regiunilor aflate sub avertizare meteo, este vizat acum, în mare parte, de fenomene de instabilitate atmosferică.

Astfel, prima alertă cod galben a meterologilor este valabilă în intervalul: 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 21:00.

Județele vizate de prima avertizare cod galben

Județele vizate de avertizare sunt: „Arad, Timiș, Caraș-Severin, Alba, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna, Vâlcea, Argeș, Gorj, Mehedinți, Dolj, Olt și Teleorman”.

„Pe parcursul zilei de joi (17 iunie) în Oltenia, vestul Munteniei, Banat, jumătatea de sud a Crișanei și a Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp”, anunță meteorologii, potrivit meteoromania.ro.

Citește și: Prognoza Meteo, 17 iunie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

A doua avertizare cod galben este valabilă pentru intervalul: 17 iunie, ora 21:00 – 18 iunie, ora 12:00 iar fenomenele care se vor manifesta vor fi acelea de ploi însemnate cantitativ., iar zona vizată de vreme rea este cea de sud-est a țării

Județele vizate de a doua avertizare cod galben de vreme rea

„În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial și pe alocuri descărcări electrice. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp”, anunță meteorologii.

Județele vizate de cel de-al doilea cod galben sunt: Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea, Constanța și Galați

În cursul zilei de vineri, 18 iunie, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajul pentru aria ploilor ce va fi în extindere.

Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni

Meteorologii au comparat valorile termice din anii trecuți, cu cele care se anunță pentru finalul lunii iunie și încpeutul lunii iulie

Vremea pentru săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, dar mai ales în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea de vest a teritoriului, potrivit Digi24.

Prognoza meteo pentru săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile vestice.

Vremea pentru săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa
în jurul celor specifce pentru această săptămână.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în extremitatea
de vest a teritoriului.

Cantitățile de precipitații, estimate pentru această săptămână, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, dar cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile nordice.

Parteneri
Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry. Ce sarcini va avea de acum Ducesa de Cambridge
De când Meghan Markle și Prințul Harry s-au retras din viața Familiei Regale Britanice, anumite sarcini au rămas nerezolvate. În acest context, Kate Middleton va prelua din atribuțiile Prințului Harry și va duce mai departe munca acestuia. De când Ducii de Sussex s-au retras, zvonurile privind rolurile lor în treburile organizatorice au fost intens discutate.
Catine.ro
Ultimele știri