Live acum
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

ANM, avertizări meteo de vreme severă până joi, 27 iunie. Cod portocaliu în patru județe

ANM a emis trei avertizari meteo de vreme severa pana joi, 27 iunie 2019. Meteorologii anunta canicula, instabilitate atmosferica si precipitatii insemnate cantitativ. Iata harta zonelor afectate.

ANM a emis trei avertizări meteo de vreme severă până joi, 27 iunie 2019. Meteorologii anunță caniculă, instabilitate atmosferică și precipitații însemnate cantitativ. Iată harta zonelor afectate.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de caniculă miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief. Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Vremea 25 iunie 2019. Un alt cod portocaliu anunță intensificări ale vântului, vijelii și cantități de apă însemnate până astăzi, 25 iunie, ora 23:00. Până la acea oră în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80...90 km/h, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50...60 l/mp.

Citește și: Vremea în București, prognoza meteo pe 7 zile: Temperaturile scad cu 10 grade Celsius

Meteo 25 iun ie 2019. Tot până la ora 23:00, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. Este de menționat faptul că manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul țării.

Citește și: ANM, vremea pe următoarele patru săptămâni. Prognoza meteo: val de caniculă