Antena Căutare

Meteo 1 și 2 februarie 2020. Temperaturile cresc până la 20 de grade în weekend

Primele zile din luna februarie vin cu temperaturi anormal de ridicate pentru această perioadă a anului. O să avem parte de precipitații predominant sub formă de ploaie: moderate în regiunile intracarpatice și slabe caltitativ în restul teritoriului.

Meteo 1 și 2 februarie 2020. Temperaturile cresc până la 20 de grade în weekend
Temperaturi ridicate și vreme frumoasă | https://pixabay.com/

Vremea sâmbătă, 1 februarie

Sâmbătă, 1 februarie, vremea se va ameliora că aspect în aproape toată țara și se va încălzi accentuat, îndeosebi în sud. Local în regiunile intracarpatice și izolat în estul țării vor mai cădea unele precipitații slabe sub formă de ploaie.

Vântul va continuă să sufle tare la munte și slab până la moderat, cel mult moderat în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor situa în general între 7 și 12 grade în Transilvania și Maramureș, 11-16 grade în Banat și Crișana, 14-19 grade în Oltenia și Muntenia (cu cele mai ridicate valori așteptate în sud-vestul Olteniei) și 12-17 grade Celsius în Dobrogea și în Moldova .

Vremea în București, 1 februarie

Cerul va fi fără nori pe tot parcursul acestei zile și nu vom avea ploaie. Seara cerul se menițe senin. Temperaturile maxime vor urca până la 15 grade. Pe timpul nopții minimele nu vor coborâ sub 5 grade.

Meteo duminică, 2 februarie

Duminică vremea va continuă să fie deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie. Un nou front atmosferic va aduce precipitații sub formă de ploaie pe arii relativ extinse în vestul, centrul și nordul țării, în timp ce ninsori se vor semnala numai la altitudini de peste 1500-1800 de metri. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula până la 20-25 de mm.

Vântul va suflă tare în centrul, nord-vestul și sudul țării, iar pe crestele și platourile montane rafalele vor ajunge până la 100-120 de km/h. În restul regiunilor vântul va suflă în general moderat. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 8-13 grade Celsius în Transilvania și Maramureș, 11-16 grade în Banat și Crișana, 15-20 de grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu cele mai ridicate valori așteptate a se înregistra în sudul Dobrogei) și 12-17 grade în Moldova.

Vremea București, 2 februarie

De-a lungul zilei, vremea în București va fi una calmă, cerul va fi senin doar dimineața, se va înnora pe timpul zilei și seara. Nu sunt prognozate ploi în această zi. Temperaturile cresc, ajungând la 17 garde.

Sursa: Vremea.ro

Citește și: Vremea februarie 2020. Meteorologii anunță episoade cu zăpadă și chiar viscol

Meteo 31 ianuarie 2020. Vreme închisă și precipitații pe arii extinse... Cod portocaliu de fenomene meteo periculoase. Ce se va întâmpla cu vremea, în următoarele ore...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x