Antena Căutare

Nouă alertă ANM cod galben și portocaliu de ger și vânt puternic. Până când este valabilă avertizarea meteorologilor

Meteorologii au actualizat, vineri, avertizările de vreme severă în toată țara. ANM anunță cod galben și cod portocaliu de ger și intensificări ale vântului.

Meteorologii ne avertizează că în perioada următoare România va avea de-a face cu o vreme severă.

Cei care credeau că iarna este pe terminate s-au înșelat, întrucât meteorlogii anunță ger și vânt puternic în mare parte din țară. Până pe 15 februarie, minimele termince vor coborî până la -20 de grade Celsius.

Cod galben de ger în cea mai mare parte a țării

În intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 15 februarie, ora 10:00, meteorologii au emis cod galben de ger în cea mai mare parte a țării.

„Vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața. În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, geroasă îndeosebi pe parcursul nopților și al dimineților în cea mai mare parte a țării.Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde în noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) și posibil în cea de sâmbătă spre duminică (13/14 februarie) vor coborî sub -20 de grade. Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade”, potrivit ANM.

ANM a emis cod galben de vânt

De asemenea, în intervalul 12 februarie, ora 12:00 – 12 februarie, ora 21:00 meteorologii au emis cod galben de vânt în cea mai mare parte a țării.

Citește și: Prognoza meteo pentru următoarele trei săptămâni. Cum va fi vremea în luna februarie

„Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, amplificând senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe alocuri în Moldova, Oltenia și Transilvania peste 70...75 km/h. Mai ales la munte, temporar, zăpada va fi spulberată”, anunță ANM.

De asemenea, un alt cod galben de vânt va intra în vigoare pe 12 februarie, ora 21:00 și va fi valabilă până pe 13 februarie, ora 21:00.

„În Carpații Meridionali, de Curbură, în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvanieivântul va avea intensificări și va amplifica senzația de frig, cu viteze la rafală în general de 55...65 km/h, iar pe crestele montane va depăși 90...100 km/h și va spulbera zăpada”.

Cod portocaliu de intensificări ale vântului la munte

De asemenea, până pe 12 februarie, orele 23:00, este în vigoare un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului în Carpații Meridionali și de Curbură.

Citește și: Prognoza meteo 12 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

„În intervalul menționat în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 110...130 km/h, zăpada va fi puternic spulberată și vizibilitatea redusă”.

Meteorologii anunță că avertizările pot fi modificate, în funcție de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Prognoza meteo până la jumătatea lunii martie 2021. Când scăpăm de ger și vreme severă... Alertă ANM! Meteorologii au emis noi atenționări cod galben de ger și vânt. Ce zone sunt vizate de avertizare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x