Prognoza meteo, 18 aprilie 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Duminică, ANM anunță în vestul, sud-vestul şi centrul ţării că vremea va fi în general închisă şi rece pentru această dată, dar și ploi temporare.

Prognoza meteo, 18 aprilie 2021.

Profimedia

În zonele montane, în general la altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitaţii mixte.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros şi, numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, cu cele mai scăzute valori în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între 0 şi 7 grade.

Izolat, mai ales în cursul nopţii se va semnala ceaţă. În Bucureşti, cerul va fi temporar noros, iar în prima parte a zilei vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat.

Citește și: Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru săptămâna sărbătorilor pascale și 1 mai

Temperatura maximă, în continuare mai scăzută decât în mod obsişnuit la această dată, va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 4…5 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

Citeşte şi: Vremea 18 aprilie. Temperaturi scăzute pentru această perioadă. Nu scăpăm de ploi

Prognoză meteo 18 aprilie 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 13°C

Timișoara – 11°C

Baia Mare – 14°C

Craiova – 9°C

Sibiu – 11°C

București – 10°C

Constanța – 10°C

Galați – 12°C

Brașov – 10°C

Miercurea Ciuc – 9°C

Iași – 15°C

Cluj-Napoca – 11°C

Suceava – 13°C

Vremea la munte

La munte, pe parcursul zilei, vor fi precipitaţii mixte, predominant ninsoare la altitudini foarte mari. Vântul va avea intensificări ziua în zona montană, cu rafale de peste 70…80 km/h pe creste şi local în restul teritoriului, cu precădere în sud şi în est, în general cu 45…55 km/h.

Citește și: ANM anunță ninsori, lapoviță, ploi și viscol. Vremea se schimbă brusc, temperaturile scad și cu 15 grade

Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, izolat mai ridicate în Oltenia şi sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade. Izolat se va forma ceaţă.

Vremea la mare

La malul marii, pentru ziua de duminică sunt asteptate valori termice maxime de pana la 13 grade Celsius si minime de pana la 5 grade. Cerul va fi senin, cu sanse foarte mici de precipitatii.

Citeşte şi: Vremea 19 aprilie. Nu scăpăm de frig şi ploi. Prognoza meteo pentru Capitală

Ultimele știri