Prognoza Meteo, 30 mai 2021. Cum va fi vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Dumincă, 30 mai 2021, vremea se va menține intsabilă și nu vom scăpa de temperaturile scăzute pentru această perioadă a anului.

Dumincă, 30 mai 2021, vremea se va menține intsabilă și nu vom scăpa de temperaturile scăzute pentru această perioadă a anului.

Profimedia

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în acest sfârșit de săptămână vom avea parte de o instabiltate atmosferică, cer predominant înnorat, dar și de precipitații în cantități semnificative în mai multe regiuni ale țării.

De asemenea, în unele zone ale României poliele pot avea carcater torențial. Vântul va sufla slab și moderat, având unele intensificări la atitudini mari în zonele de munte. La noapte vom avea parte de un cer mai mult noros, momente cu averse, posibil însoțite și de descărcări electrice, la munte şi în partea de nord a țării, precum și în cele estice și în centrul țării.

Citește și: Prognoza meteo pentru sfârșitul lunii mai 2021 și începutul lunii iunie 2021. Ce anunță Administrația Națională de Meteorologie

Temperaturile minime se vor situa între 7 grade Celsius și 16 grade Celsius, în timp ce maximele se vor încadra între 15 grade Celsius și 23 de grade Celsius.

Prognoză meteo 30 mai 2021 București

Duminică, 30 mai 2021, vom avea parte de o vreme instabilă și în București, unde temperaturile maxime se vor situa între 21 - 22 garde Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, iar cerul se va menține predominant înnorat.

La noapte, cerul va fi acoperit de nori și își vor face apariția și ploile, posibil însoțite de descărcări eletrice. În ceea ce privește temperaturile minime, se vor întregistra 12 - 13 grade Celsius. Temperaturile fiind sub normalul acestei perioade a lunii mai.

Prognoză meteo 30 mai 2021 pentru restul țării

Iată care sunt temperaturile maxime de duminică din principalele orașe ale țării:

Oradea – 18°C

Timișoara – 19°C

Baia Mare – 16°C

Craiova – 20°C

Sibiu – 17°C

București – 22°C

Constanța – 22°C

Galați – 22°C

Brașov – 16°C

Miercurea Ciuc – 16°C

Iași – 19°C

Cluj-Napoca – 17°C

Suceava – 17°C

Vremea la munte, 30 mai 2021

La muntea, vremea se va menține instabilă și foarte rece. Se vor înregistra cantități semnificative de apă ce vor depăşi local 10 - 15 l/mp şi izolat 20 - 25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, mai puțini la altitudini mari.

Își vor face apariția ploile însoție de descărcări electrice, iar temperatura maximă va încadra între 11 - 17 grade Celsius, în timp ce minimele se vor situa între 2 - 8 grade Celsius.

Vremea la mare, 30 mai 2021

Spre deosebire de celelalte zone ale țării, la mare se va mai arăta din când în când și soarele, chiar daca vremea este răcoroasă. Nici aici nu vom scăpa de precipitații în cantități reduse, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, iar temperatura maximă se va situa între 20 - 21 grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi cuprinse între 16 - 17 grade Celsius. Temperatura apei mării va se va situa între 17 - 21 de grade Celsius.

Ultimele știri