Antena Căutare

S-au înregistrat minus 23 de grade la Miercurea Ciuc. Ce anunță meteorologii despre următoarele zile

Vremea este tot mai geroasă în întreaga țară, iar la Miercurea Ciuc au fost înregistrate minus 23 de grade în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Un termometru in zapada
Vremea este tot mai geroasă în întreaga țară, iar la Miercurea Ciuc au fost înregistrate minus 23 de grade în noaptea de sâmbătă spre duminică | Shutterstock

Temperaturile sunt din ce în ce mai scăzute în toată România. Aseară au fost înregistrate cele mai scăzute temperaturi de până acum.

Când pică Paștele ortodox și catolic în 2021

În Miercurea Ciuc stația meteo a înregistrat minus 23 de grade, însă mai multe zone din țară s-au confruntat cu gerul cumplit. În Joseni sunt minus 21 de grade, iar la Târgu Secuiesc au fost înregistrate minus 20 de grade, conform Libertatea.

Administrația Națională de Meteorologie de la Miercurea Ciuc a anunțat că s-au înregistrat minus 22 de grade duminică dimineață, iar zăpada s-a depus într-un strat de nouă centimetri.

Citește și: Prognoza meteo 17 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi

Zonele în care s-au înregistrat minus 16 grade duminică dimineață sunt Vârful Iezer, din Munţii Pietrosul Rodnei și în Bacău.

Ce anunță meteorologii despre următoarele zile

Potrivit ANM, toată țara se află sub atenționare meteo de ger în acest weekend, iar temperaturile scăzute nu vor lipsi din România. Avertizarea meteorologică este valabilă pentru intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie, ora 10:00 și constă în nopți și dimineți geroase.

"În intervalul menționat vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în nord-vest, nord-est și centru, apoi și în celelalte regiuni. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane, îndeosebi din estul Transilvaniei, sub -20 de grade”, se arată în informarea ANM.

„Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și 0 grade.
Local se va semnala ghețuș”, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În București temperaturile minime se vor încadra între -12 grade Celsius și -8 grade Celsius, mai coborâte în zona preorășenească, sub -14 grade Celsius, iar temperaturile maxime pe timp de zi vor fi negative și vor fi cuprinse, între -4 grade Celsius și -2 grade Celsius. Local se va semnala și ghețuș.

Prognoza meteo 17 ianuarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Alertă, ANM! Avertizare de ninsori abundente, vânt și polei în aproape toată țara. Care sunt regiunile afectate de vreme...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x