Căutare Live

Temperaturile scad considerabil în următoarea perioadă. Prognoza meteo detaliată pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a evoluției termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. În cea mai mare parte din țară se va înregistra o răcire a vremii după 8 august 2022.

Meteorologii au emis prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni

Shutterstock

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în regiunile Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Astfel, în săptămâna 8-13 august În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova temperaturile vor fi în scădere.

Metoerologii au precizat că în următoarea perioadă în Banat vor fi în medie maxime de 25...29 de grade, în Crișana în medie maxime de 25...29 de grade, în Transilvania medii ale maximelor de 21...24 de grade, în Maramureș mediile maximelor vor fi de 24...28 de grade, iar în nordul şi centrul Moldovei mediile maximelor de 21...25 de grade. În Dobrogea, Muntenia și Oltenia temperaturile vor fi în continuare ridicate.

Prognoza meteo în România în intervalul 8-21 august 2022

Din a doua săptămână a intervalului prognozat temperaturile vor crește din nou.

În mare parte din țară vor fi și episoade de instabilitate atmosferică accentuată.

Citește și: Estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în România și când va reveni valul de căldură

Prognoza meteo în Banat în intervalul 8-21 august 2022

„Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25...29 de grade (mai coborâte în zonele deluroase şi depresionare) şi minime de 13...17 grade.

În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă - ziua vor fi 30...32 de grade, iar noaptea 15...19 grade, mediat regional, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai i însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august”, au precizat meteorologii despre Banat, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo în Crișana în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, vremea va fi în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25...29 de grade (în unele zile mai coborâte în zonele de deal) şi minime de 13...15 grade.

În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase, cu 30...32 de grade în orele după-amiezilor şi 15...19 grade pe timpul nopţilor, mediat regional. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august”, au precizat meteorologii despre Crișana.

Prognoza meteo în Transilvania în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21...24 de grade, iar ale minimelor de 8...13 grade.

În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august. În primele zile, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo în Maramureș în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că se vor situa în jurul celor normale pentru acestă perioadă din an, iar la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă; astfel mediile maximelor vor fi de 24...28 de grade iar ale minimelor de 12...15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la câmpie va fi călduroasă, cu valori diurne de 28...31 de grade şi nocturne de 14...16 grade.

În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august”, au spus meteorologii despre Maramureș.

Prognoza meteo în Moldova în intervalul 8-21 august 2022

„Intervalul va debuta cu valori termice în scădere în nordul şi centrul regiunii (cu medii ale maximelor de 21...25 de grade), în timp ce în partea de sud va persista vremea călduroasă şi disconfortul ridicat (valori de 31...34 de grade în 8 şi 9 august). Ulterior, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii august, astfel că, mediat regional, ziua vor fi 26...29 de grade, iar noaptea 13...17 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire a vremii, urmând să predomine zilele călduroase, cu temperaturi de peste 30 de grade, în special în partea de sud a zonei. În primele zile ale perioadei de referinţă local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), dar numai pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă moderate sau mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 14-15 august”, potrivit meteorologilor.

Prognoza meteo în Dobrogea în intervalul 8-21 august 2022

„Majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special între 8 şi 10 august şi după data 17 august) vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, caniculară în vestul regiunii, cu medii ale maximelor de 30...35 de grade, valori mai ponderate (de 27...29 de grade) urmând a se înregistra pe litoral în intervalul 13-15 august. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, averse locale fiind estimate pentru perioada 13-15 august, cu precădere în partea continentală”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în Muntenia în intervalul 8-21 august 2022

„În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu disconfort termic ridicat, astfel că media maximelor va fi de 30...35 de grade şi a minimelor de 17...21 de grade.

În intervalul 10-14 august, regimul termic va fi mai ponderat, cu temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice - ziua de 28...32 de grade, iar noaptea de 15...18 grade, mediat regional. La începutul intervalului, local în nordul şi în vestul regiunii şi doar pe spaţii mici în rest se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică (averse și descărcări electrice). Pe alocuri vor fi posibile ploi şi în jurul datei de 14 august”, se arată în estimarea meteorologilor.

Prognoza meteo în Oltenia în intervalul 8-21 august 2022

„În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu medii ale maximelor de 30...34 de grade şi ale minimelor de 18...22 de grade. Din 10 august, se va resimţi o răcorire semnificativă a vremii, iar în ansamblu, până în data de 14 august, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice - ziua de 26...31 de grade, iar noaptea de 14...17 grade, mediat regional.

În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă însemnate. Ulterior, averse pe areale restrânse vor fi posibile în cursul după-amiezilor, în special în 14-15 august”, spun meteorologii despre Oltenia.

Alertă ANM! Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Ce zone sunt afectate... Prognoza meteo 9 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
Dacă ești atentă de fiecare dată la ce îți transmis astrele, poți afla 10 semne că te...
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu multe...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x