Antena Căutare

Temperaturile scad considerabil în următoarea perioadă. Prognoza meteo detaliată pentru următoarele 2 săptămâni

Meteorologii au făcut o estimare a evoluției termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni. În cea mai mare parte din țară se va înregistra o răcire a vremii după 8 august 2022.

Colaj cu o fată la mare, purtând o geacă  și un termometru care indică 25 de grade Galerie
Meteorologii au emis prognoza meteo detaliată pentru următoarele două săptămâni | Shutterstock

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în regiunile Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova, Dobrogea, Muntenia și Oltenia. Astfel, în săptămâna 8-13 august În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș și Moldova temperaturile vor fi în scădere.

Metoerologii au precizat că în următoarea perioadă în Banat vor fi în medie maxime de 25...29 de grade, în Crișana în medie maxime de 25...29 de grade, în Transilvania medii ale maximelor de 21...24 de grade, în Maramureș mediile maximelor vor fi de 24...28 de grade, iar în nordul şi centrul Moldovei mediile maximelor de 21...25 de grade. În Dobrogea, Muntenia și Oltenia temperaturile vor fi în continuare ridicate.

Prognoza meteo în România în intervalul 8-21 august 2022

Din a doua săptămână a intervalului prognozat temperaturile vor crește din nou.

În mare parte din țară vor fi și episoade de instabilitate atmosferică accentuată.

Citește și: Estimările meteorologilor pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea în România și când va reveni valul de căldură

Prognoza meteo în Banat în intervalul 8-21 august 2022

„Intervalul va debuta cu o vreme în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25...29 de grade (mai coborâte în zonele deluroase şi depresionare) şi minime de 13...17 grade.

În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, vremea devenind călduroasă - ziua vor fi 30...32 de grade, iar noaptea 15...19 grade, mediat regional, fiind posibile şi după-amiezi în care se va atinge starea de caniculă. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai i însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi ridicată şi în perioada 14-19 august”, au precizat meteorologii despre Banat, potrivit meteoromania.ro.

Prognoza meteo în Crișana în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, vremea va fi în răcorire, astfel că temperatura aerului va ajunge la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, în medie cu maxime de 25...29 de grade (în unele zile mai coborâte în zonele de deal) şi minime de 13...15 grade.

În cea de-a doua săptâmână, valorile termice vor creşte treptat, astfel că vor predomina zilele călduroase, cu 30...32 de grade în orele după-amiezilor şi 15...19 grade pe timpul nopţilor, mediat regional. În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale şi temporare va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august”, au precizat meteorologii despre Crișana.

Prognoza meteo în Transilvania în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă, cu medii ale maximelor de 21...24 de grade, iar ale minimelor de 8...13 grade.

În celelalte zile ale perioadei de referinţă, se vor înregistra temperaturi apropiate de cele normale ale perioadei, ziua între 25 şi 29 de grade, iar noaptea între 12 şi 16 grade, mediat regional, valori mai ridicate (local peste 30 de grade în vestul regiunii) fiind posibile între 16 şi 18 august. În primele zile, pe arii extinse vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea ca temporar să se semnalaze ploi locale va fi relativ ridicată şi după data de 15 august”, au spus meteorologii.

Prognoza meteo în Maramureș în intervalul 8-21 august 2022

„La începutul intervalului, valorile termice vor fi în scădere, astfel că se vor situa în jurul celor normale pentru acestă perioadă din an, iar la mijlocul primei săptămâni vremea va deveni relativ răcoroasă; astfel mediile maximelor vor fi de 24...28 de grade iar ale minimelor de 12...15 grade. Ulterior, vremea se va încălzi treptat, iar la câmpie va fi călduroasă, cu valori diurne de 28...31 de grade şi nocturne de 14...16 grade.

În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe alocuri se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 15-18 august”, au spus meteorologii despre Maramureș.

Prognoza meteo în Moldova în intervalul 8-21 august 2022

„Intervalul va debuta cu valori termice în scădere în nordul şi centrul regiunii (cu medii ale maximelor de 21...25 de grade), în timp ce în partea de sud va persista vremea călduroasă şi disconfortul ridicat (valori de 31...34 de grade în 8 şi 9 august). Ulterior, regimul termic va fi în general apropiat de cel normal la mijlocul lunii august, astfel că, mediat regional, ziua vor fi 26...29 de grade, iar noaptea 13...17 grade.

Pentru cea de-a doua săptămână este estimată o încălzire a vremii, urmând să predomine zilele călduroase, cu temperaturi de peste 30 de grade, în special în partea de sud a zonei. În primele zile ale perioadei de referinţă local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), dar numai pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă moderate sau mai însemnate. Probabilitatea pentru ploi locale va fi relativ ridicată şi în perioada 14-15 august”, potrivit meteorologilor.

Prognoza meteo în Dobrogea în intervalul 8-21 august 2022

„Majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special între 8 şi 10 august şi după data 17 august) vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, caniculară în vestul regiunii, cu medii ale maximelor de 30...35 de grade, valori mai ponderate (de 27...29 de grade) urmând a se înregistra pe litoral în intervalul 13-15 august. Probabilitatea de ploaie va fi în general redusă, averse locale fiind estimate pentru perioada 13-15 august, cu precădere în partea continentală”, au anunțat meteorologii.

Prognoza meteo în Muntenia în intervalul 8-21 august 2022

„În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu disconfort termic ridicat, astfel că media maximelor va fi de 30...35 de grade şi a minimelor de 17...21 de grade.

În intervalul 10-14 august, regimul termic va fi mai ponderat, cu temperaturi în general apropiate de cele climatologic specifice - ziua de 28...32 de grade, iar noaptea de 15...18 grade, mediat regional. La începutul intervalului, local în nordul şi în vestul regiunii şi doar pe spaţii mici în rest se vor semnala fenomene de instabilitate atmosferică (averse și descărcări electrice). Pe alocuri vor fi posibile ploi şi în jurul datei de 14 august”, se arată în estimarea meteorologilor.

Prognoza meteo în Oltenia în intervalul 8-21 august 2022

„În majoritatea zilelor din perioada de referinţă (în special în 8 şi 9 august şi după data 17 august) va fi o vreme călduroasă, caniculară la câmpie, cu medii ale maximelor de 30...34 de grade şi ale minimelor de 18...22 de grade. Din 10 august, se va resimţi o răcorire semnificativă a vremii, iar în ansamblu, până în data de 14 august, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor climatologic specifice - ziua de 26...31 de grade, iar noaptea de 14...17 grade, mediat regional.

În primele zile, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică (averse, descărcări electrice), iar pe spaţii mici se pot cumula cantităţi de apă însemnate. Ulterior, averse pe areale restrânse vor fi posibile în cursul după-amiezilor, în special în 14-15 august”, spun meteorologii despre Oltenia.

Alertă ANM! Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. Ce zone sunt afectate... Prognoza meteo 9 august 2022. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar
Hello Chef sezonul 6, 2 decembrie 2023. Roxana Blenche și Chef Alex Comerzan au gătit borș moldovenesc și clătite cu urdă și mărar Sambata, 02.12.2023, 15:00
Parteneri 4 zodii cărora le place să fie trezite cu un sărut. Nativii care apreciază gesturile romantice 4 zodii cărora le place să fie trezite cu un sărut. Nativii care apreciază gesturile romantice Catine.ro Au apărut primele imagini ale filmului "Red Bonsai" (Kızıl Goncalar), cu Özcan Deniz și Özgü Namal în rolurile principale Au apărut primele imagini ale filmului "Red Bonsai" (Kızıl Goncalar), cu Özcan Deniz și Özgü Namal în... Happy Channel UN ALT NUME SONOR a fugit din țară. Avea o pedeapsă de 12 ani de închisoare UN ALT NUME SONOR a fugit din țară. Avea o pedeapsă de 12 ani de închisoare Libertatea.ro Ce a pățit o familie de români care a primit să întrețină o bătrână în schimbul locuinței. Vânzarea apartamentului din centrul Clujului a fost anulată Ce a pățit o familie de români care a primit să întrețină o bătrână în schimbul... Ziare.com „Eşti o păpuşă!” Fiica unui fost jucător de la Steaua şi Craiova, apariţie răvăşitoare. Şi-a năucit fanii cu decolteul generos „Eşti o păpuşă!” Fiica unui fost jucător de la Steaua şi Craiova, apariţie răvăşitoare. Şi-a... AntenaSport Răspunsul PERFECT dat de Jennifer Lawrence celor care au acuzat-o că și-a făcut operații estetice. Ce a dezvăluit actrița: „Ei bine, se pare că...” Răspunsul PERFECT dat de Jennifer Lawrence celor care au acuzat-o că și-a făcut operații estetice. Ce a... Elle Rețetă de ștrudel cu mere și nuci. Un desert delicios pentru perioada de post a Crăciunului Rețetă de ștrudel cu mere și nuci. Un desert delicios pentru perioada de post a Crăciunului Spynews.ro Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt singurii care au condus-o pe ultimul drum Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt singurii care... BZI Imagini dureroase cu mama Ronei Hartner. Ce a putut face sărmana femeie lângă sicriul fiicei sale Imagini dureroase cu mama Ronei Hartner. Ce a putut face sărmana femeie lângă sicriul fiicei sale BZI Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Motivul pentru care Selly nu își mai cumpără haine de lux Antenastars.ro Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă Chec de post cu mere. Rețeta simplă și gustoasă HelloTaste.ro Alocaţiile copiilor cresc din ianuarie 2024, însă suma zilnică nu ajunge nici pentru un covrig Alocaţiile copiilor cresc din ianuarie 2024, însă suma zilnică nu ajunge nici pentru un covrig Antena3.ro Un investitor a cumpărat o mină de cărbune cu 2 milioane de dolari. Ce a descoperit în ea l-ar îmbogăți cu 37 de miliarde de dolari Un investitor a cumpărat o mină de cărbune cu 2 milioane de dolari. Ce a descoperit în ea l-ar îmbogăți cu 37... useit Horoscopul zilei de 5 decembrie 2023. Leii sunt încurajați să fie în centrul atenției. Află ce se întâmplă cu zodia ta Horoscopul zilei de 5 decembrie 2023. Leii sunt încurajați să fie în centrul atenției. Află ce se întâmplă... Catine Activele fondurilor de pensii din Pilonul III au crescut cu 32%. Aproape două treimi din active sunt titluri de stat Activele fondurilor de pensii din Pilonul III au crescut cu 32%. Aproape două treimi din active sunt titluri de stat Wall-Street 6 Decembrie: Neptun iese din retrograd și ne scapă de norii negri ce ne-au îngreunat drumul 6 Decembrie: Neptun iese din retrograd și ne scapă de norii negri ce ne-au îngreunat drumul Kudika Top 4 zodii cu stea în frunte în 2024. Au noroc cu nemiluita, vor avea parte de tot ce îşi doresc Top 4 zodii cu stea în frunte în 2024. Au noroc cu nemiluita, vor avea parte de tot ce îşi doresc Playtech Arată-mi cum strângi pumnul ca să-ţi spun ce fel de om eşti🤨✊👇 Arată-mi cum strângi pumnul ca să-ţi spun ce fel de om eşti🤨✊👇 Redactia.ro Dispar casele de schimb valutar ale băncilor. Dublă lovitură pentru când vom face tranzacţiile online Dispar casele de schimb valutar ale băncilor. Dublă lovitură pentru când vom face tranzacţiile online Observator Efectul alcoolului asupra somnului. Cum îți afectează orele de odihnă Efectul alcoolului asupra somnului. Cum îți afectează orele de odihnă MediCOOL Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv Pate, terină și rillette. 3 preparate franțuzești similare pe care să le încerci ca aperitiv HelloTaste FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum de baie FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum de baie ProSport Sunt și acolo?! Descoperire tulburătoare făcută în Punctul Nemo, care va deveni „mormântul” Stației Spațiale Internaționale Sunt și acolo?! Descoperire tulburătoare făcută în Punctul Nemo, care va deveni „mormântul” Stației... Gandul Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris CanCan Molluscum contagiosum: când apare și cum se tratează Molluscum contagiosum: când apare și cum se tratează DeParinti 50 Cent a vorbit despre primul lucru pe care l-a cumpărat după ce a semnat cu Eminem și Dr Dre 50 Cent a vorbit despre primul lucru pe care l-a cumpărat după ce a semnat cu Eminem și Dr Dre ZUTV Cea mai tânără membră Mensa din istorie. De ce e capabilă Isla McNabb la doar 2 ani Cea mai tânără membră Mensa din istorie. De ce e capabilă Isla McNabb la doar 2 ani UseIT Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Video America Express, 4 decembrie 2023. Cine a câștigat imunitatea și biletele către Argentina America Express, 4 decembrie 2023. Cine a câștigat imunitatea și biletele către Argentina Luni, 04.12.2023, 23:59
Ultimele știri
x