Vremea ANM. Cod galben de ploi abundente și vreme rea! Care sunt zonele cel mai rău afectate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galbend dee ploi abundente și acumulări de apă.

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de ploi abundente şi anunţă că, pe arii restrânse, se vor cumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat.

shutterstock

Pe arii restrânse, se vor acumula până la 60 de litri de apă pe metru pătrat. Avertizarea este valabilă până joi la prânz.

Citește și: Vremea 10 februarie. Temperaturi de primăvară în sud, doar 3 grade Celsius în nordul Moldovei. Prognoza pe regiuni

”În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali, temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că pe tot parcursul intervalului menţionat se vor acumula cantităţi de apă de 25...30 l/mp, iar pe arii restrânse 40...60 l/mp”, a transmis, marţi, ANM.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

Ploile vor favoriza topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în extremitatea de sud a ţării.

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.

Citește și: Vremea în România. ANM a anunțat cod galben de verme rea, polei și vânt puternic în mai multe zone ale ţării

”Va ploua pe arii extinse şi în jumătatea de vest a teritoriului, unde izolat se vor cumula 15...25 l/mp. Din după-amiaza zilei de joi (11 februarie) şi în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar vântul se va intensifica în toate regiunile, viscolind temporar zăpada. Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece, geroasă mai ales în timpul nopţilor”, au mai precizat meteorologii.

Citește și: Alertă ANM! Un nor de praf saharian ajunge în România duminică, luni și marți, dinspre nordul Africii

Avertizarea va intra în vigoare marţi, la ora 18.00, şi este valabilă până joi, la ora 12.00.

Ultimele știri