Căutare Live

Vremea în România. ANM a anunțat cod galben de verme rea, polei și vânt puternic în mai multe zone ale ţării

Alertă ANM de vreme rea! Potrivit meteorologilor, până marţi, la ora 12.00, este valabilă o informare de cod galben de ploi, polei şi intensificări ale vântului.

Alertă ANM!Meteorologii anunţă cod galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei și vânt puternic în mai multe zone ale ţării

shutterstock

Meteorologii au actualizat, luni, prognoza pentru următoarele zile şi anunţă cod galben de intensificări ale vântului şi de polei în mai multe zone ale ţării.

Potrivit acestora, în prima jumătate a săptămânii, vor mai fi intervale cu ploi moderate cantitativ, iar în nord-vestul ţării se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp.

Ctește și: Un nor de praf saharian ajunge în România duminică, luni și marți, dinspre nordul Africii

Cod galben de vreme rea, polei și vânt puternic în mai multe zone din România

”În intervalul menţionat, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în nord-vest şi în zona de munte, vor fi cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe crestele montane înalte va mai ninge, dar la altitudini mai mici de 1800 m, ploile vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări la munte, unde vor fi rafale de 70-90 km/h, iar local şi temporar şi în celelalte regiuni, cu viteze în general de 40-60 km/h. Pe crestele montane şi, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată”, au transmis meteorologii, potrivit news.ro.

De luni, de la 12.00, până marţi la aceeaşi oră, este cod galben de vânt puternic în zona de munte, sudul Banatului, al Transilvaniei şi în Dobrogea.

Citește și: Vremea pentru următoarele patru săptămâni. Ce au anunțat meteorologii pentru începutul lunii martie 2021

”Pe parcursul zilei de luni (8 februarie) în Carpaţii Meridionali, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze în general de 80-100 km/h, îndeosebi la peste 1800 m, spulberând zăpada, iar în sudul Banatului, vor fi rafale de 55-70 km/h. În seara şi în noaptea de luni spre marţi (8/9 februarie), vântul se va intensifica în toate zonele montane, cu viteze de 80-90 km/h, precum şi în sudul Transilvaniei şi în Dobrogea, unde vor fi rafale în general de 55-65 km/h”, a mai transmis ANM.

De asemenea, meteorologii anunţă cod galben de polei în jumătatea de nord a Moldovei.

Prognoza meteo 8 februarie 2021. Cum e vremea în România și care sunt previziunile ANM pentru astăzi... Nopți tropicale în România. Canicula va veni cu furtuni severe. Ce zone vor fi cel mai afectate...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri