Antena Căutare

A murit Draga Olteanu Matei. Actrița avea 87 de ani

Actrița Draga Olteanu Matei a murit la vârsta de 87 de ani. Acesta era internată la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași, iar medicii au anunțat că a decedat în noaptea de marți spre miercuri.

A murit Draga Olteanu Matei
A murit Draga Olteanu Matei. Actrița avea 87 de ani | Hepta

Draga Olteanu Matei a ajuns la Spitalul Sf. Spiridon din Iași după ce a suferit o hemoragie digestivă.

Diana Cimpoeșu, Șeful UPU SMURD Iași a declarat că în ciuda eforturilor medicilor de a o salva pe marea actriță, starea ei de sănătatea s-a agravat, din cauza mai multor afecțiuni de care suferea.

Draga Olteanu Matei s-a născut pe data de 24 noiembrie 1933, în București.

Citește și: Actorul Vladimir Găitan a murit! Cu ce boală s-a confruntat în ultimii ani de viață

Cine a fost Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1956, iar în anii ce au urmat, între 1957 și 1990, a jucat pe scena Teatrului Național.

Marea actriță a apărut în zeci de filme, spectacole de teatru și scenete, iar pentru publicul din România, aceasta era una dintre personalitățile emblematice pentru industria teatrului și filmului de la noi din țară.În anul 1992, marea actriță s-a pensionat, dar a continuta să lupte pentru marea sa pasiune. A înființat la Piatra Neamţ o companie de teatru pentru actori neprofesionişti "Teatrul Vostru", iar pe data de 25 octombrie 2007 a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Piatra Neamţ.

De-a lungul timpului, Draga Olteanu Matei a primit o mulțime de titluri, diplome, dintre cele mai importante fiind:

Premiul UNITER pentru întreaga activitate (2004), Premiul TVR şi PTWB (Prime Time World Broadcast) pentru Cea mai iubită actriţă (2003), Premiul Gopo pentru întreaga carieră (2010), Premiul pentru întreaga activitate oferit în cadrul Festivalului Internaţional de Film Comedy Cluj (2011).

În anul 2002, Draga Olteanu Matei a primit distincția Ordinul Naţional "Steaua României".

Pe data de 29 octombrie 2011, marea actriță a primit și o stea pe Aleea Celebrităţilor din Piaţa Timpului din Bucureşti.

În anul 2014, Principesa Margareta i-a înmânat Ordinul ''Coroana României'' în grad de Ofiţer, într-o ceremonie care s-a ținut la Sinaia, la Castelul Peleș.

Draga Olteanu Matei a fost un mare nume pentru teatrul și filmul românesc.

Adevărul despre relația dintre Jason Statham și Rosie Huntington Whiteley. Ce spune modelul despre soțul ei celebru... Mai știi? Cum arăta Delia în primul ei videoclip, pe vremea când cânta cu Nick la N&D...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x