Andreea Marin dezvăluie cum a slăbit 22 de kilograme. Vezi ce a eliminat din alimentaţia ei!

 

O siluetă frumoasă cu grijă se menţine! Pe această idée mizează şi Andreea Marin, care a făcut o schimbare radicală în ceea ce priveşte stilul ei alimentar. În urmă cu câţiva ani, după ce-a născut-o pe Violeta, fosta vedetă de televiziune a apelat la ajutor unui nutriţionist, reuşind să slăbească 22 de kilograme.

Andreea Marin nu a vrut să le dezvăluie curioşilor regimul alimentar pe care-l urmează, susţinând că dieta a fost personalizată special pentru ea de un specialist. Însă, cu toate astea, ea a făcut o listă cu principiile după care se ghidează atunci când vine vorba de alimentaţia ei.

“Pentru o bună bucată de vreme cel puţin, pâinea (de orice fel!), dulciurile, pastele şi orice tip de ulei (chiar şi cel de măsline) au fost EXCLUSE din meniul meu. Carnea (slabă, doar de pui, vită sau peşte, fireşte) şi legumele nu erau gătite cu niciun strop de ulei. Şi o să rămâneţi uimiţi câte reţete gustoase descoperi pentru carne, gătită doar prin fierbere (rasolul poate fi foarte gustos cu o bucată de brânza alături sau un ou fiert; o supă e binevenită, dacă eviţi legumele precum cartoful, de pildă), fie pusă la cuptor în apă cu o foaie de dafin, sare, piper sau orice e pe gustul tău ca ingredient (boia, cimbru, mărar, pătrunjel etc) doar să fie făcut din plante uscate, nu proaspete; la îndemână este şi opţiunea simplă, carnea la grătar, unde poţi să aşezi şi câteva felii din legumele tale preferate, care să-i împrumute aroma. Dacă îţi plac organele, îţi poţi permite, de exemplu, o porţie de limbă în aspic. Excepţia care-mi făcea plăcere: mezelurile nu prea grase, dar fără restricţie de cantitate şi cremvuştii ce pot fi însoţiţi de savoarea unui muştar fără zahăr (DIJON). Şi, deşi ceapa sau usturoiul nu sunt indicate, nu strică din când în când un mujdei de usturoi făcut simplu, cu apă”, a povestit Andreea Marin.

În ciuda tentaţiilor culinare, vedeta şi-a respectat cu stricteţe stilul alimentar adoptat, fiind conştientă că altfel, eforturile ei s-ar fi dus pe apa sâmbetei. Lista cu alimentele interzise poate continua.
„Deşi nu mi-a fost impus acest punct, cum niciodată nu am fumat şi nu am băut cafea, pentru că pur şi simplu nu am fost atrasă de aceste tabieturi, lipsa lor în timpul dietei a fost un ajutor mai ales în procesul paralel cu cel de slăbire, adica cel de detoxifiere, un aspect extrem de important despre care voi intra în detalii ceva mai târziu.

Un NU hotărât sucurilor de orice fel, mai cu seamă celor îmbuteliate, indiferent că sunt acidulate sau ba (câte un suc proaspăt, făcut pe loc doar din anumite fructe cu continut de zahar scazut a devenit posibil doar în săptămânile de dieta în care fructele şi legumele erau permise; e important de ştiut că fazele dietei urmate de mine însemnau succesiuni de câte două săptămâni în care alternam reţetele, nedând astfel corpului meu ocazia să devină rezistent în faţa fazei de dietă urmate şi să stagneze la o greutate intermediară). Excepţia care mi-a făcut mare plăcere: limonada, cu îndulcitor în loc de zahăr, dar la fel de gustoasă. Apa, plată sau minerală, mi-a fost recomandată în cantitate minimă de 2 litri de lichid pe zi. Nu mi-a fost prea uşor să respect această îndrumare, recunosc. (...) Nicio pauză mai mare de maxim 3 ore între mese! O mare greşeală e aceea de a-ţi închipui că e bine să mănânci cât mai rar, o dată sau de două ori pe zi. În cazul ăsta, eşti urmărită mereu de o senzaţie chinuitoare de foame de-a lungul întregii zile şi e mult mai greu să rezişti în faţa tentaţiilor.”, a scris Andreea Marin pe site-ul ei.
 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe