Brigitte Bardot, o aventurieră! Actrița a avut cel puțin 100 de iubiți și iubite, patru soți și tot atâtea tentative de sinucidere!

Cea care a reuşit să transforme iniţialele "B.B." în legendă are acum 81 de ani. Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor '60 a reuşit să seducă publicul, dăruind întregii lumi setea arzătoare de libertate şi plăcerea de a trăi.

Cea care a reuşit să transforme iniţialele "B.B." în legendă are acum 81 de ani. Brigitte Bardot, sex-simbolul anilor '60 a reuşit să seducă publicul, dăruind întregii lumi setea arzătoare de libertate şi plăcerea de a trăi.

De-alungul ascensiunii pe treptele succesului, Brigitte Bardot a trecut prin numeroase depresii. Viața ei tumultoasă a fost pe buzelor tuturor admiratorilor. A avut patru soţi și acelaşi cifră pară de tentative de suicid. Pe lista ei de comori adunate în viață se numără peste o sută de iubiţi şi iubite. Tocmai, din pricina aventurilor, artista a purtat o sarcină pe care nu şi-a dorit-o.

Brigitte Bardot

Drumul său a fost presărat cu obstacole şi infinite dezamăgiri. Bri, aşa cum o strigau părinţii, în copilărie a fost "timidă și urâtă. Aveam părul rar, ochelari și purtam aparat de îndreptat dinții", a povestit ea în memoriile sale, "Initiales B.B". S-a născut în sânul unei familii bogate din Paris şi a locuit în apropierea Turnului Eiffel. Vacanţele de vară şi le petrecea în Saint Tropez, iar pe cele de iarnă în Alpi.

Răvășitoarea declarație de dragoste scrisă de Maria Tănase pe patul de moarte! „Caută-mi sufletul căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată”

Transformarea într-o superbă femeie și inițierea unei cariere de o deosebită strălucire s-au produs treptat. A făcut balet, iar apoi a lucrat ca manechin pentru marile case de modă pariziene.

Marilyn Monroe, Brigitte Bardot și Elizabeth Taylor


Comparativ cu rivalele sale, Marilyn Monroe şi Elizabeth Taylor şi-a păstrat mereu proporţiile. Avea înălţimea ideală pentru acea perioadă, 1,70m şi kilogramele ei niciodată nu au fost prea multe sau prea puţine.
La vârsta de 15 ani a apărut pentru prima dată pe coperta revistei Elle. A început să facă cinematografie la 17 ani.

La 88 de ani, doi botoşăneni au fugit în lumea mare să-şi trăiască dragostea. Şi-au jurat iubire veşnică în ciuda tuturor

Debutul său a fost în 1952, în "Le trou normand" de Jean Boyer. În același an se căsătorește cu Roger Vadim. "Mi-a lăsat impresia unui lup: s-a uitat la mine, m-am speriat, m-a sedus, nu mai ştiam unde sunt şi ce e cu mine, a povestit tânăra după prima întâlnire", aşa cum scrie Ginette Vincedeau în cartea sa.

Brigitte Bardot și Roger Vadim

Cum a început povestea?

Părinţii lui Bri nu au fost de acord cu relaţia lor, aşa că cei doi au decis să se iubească în secret. Presiunile puse pe ea şi ameninţările că o trimit departe de casă, în Anglia, dacă nu renunţă la iubire au făcut-o să recurgă la decizia finală. A încercat să îşi pună capăt zilelor. Reacţiile în lanţ provocate de gest i-au determinat pe părinţi să fie de acord cu mariajul. Cu o condiție! Brigitte trebuia să împlinească 18 ani! Așa că... s-au căsătorit!

La început nimeni nu se interesa de ea. Totul s-a schimbat în 1956, când triumfă în filmul cu titlu premonitoriu "Et Dieu créa la femme" ("Și Dumnezeu creă femeia"), în regia lui Roger Vadim. El este cel care a lansat o nouă imagine a feminității, eliberată de complexe, directă, inocentă și provocatoare totodată.

Brigitte Bardot

Sezualitatea a eclipscat jocul actoricesc, considerat fals şi neprofesionist. Totuşi, timp de patru ani de zile, B.B. avea în palmares o duzină de filme.

Infidelitatea, de ambele părţi, a destrămat mariajul dintre Bardot şi Vadim. "Ştiam că asta se va întâmpla. Dar am preferat întotdeauna să am o soţie cu spirit de aventură, cu acel joi de vivre", spunea Vadim.

Viaţa i-a oferit actriţei aventură după aventură. Trintiganant şi Gilbert Becaud au divorţat pentru a avea o relație cu ea, dar au rămas cu buza umflată. Bardot nu şi-a numărut relaţiile, dar a recunoscut că a avut peste 100, chiar şi cu femei.

Brigitte Bardot și Christian Kalt, un alt iubit

Jacque Charrier, partenerul din filmul "Babette pleacă la război", este şi tatăl copilului ei. El a devenit al doilea soţ al artistei.

Nu-şi dorise copilul, iar cei care au convins-o să îl păstreze au fost socrii. Din cauza numeroşilor paparazzi care o aşteptau în stradă, Bardot a fost nevoiă să nască acasă.

Brigitte Bardot și Jacque Carrier

În 1960, la doar 26 de ani, chiar de ziua ei, Bardot avea a doua tentativă de sinucidere după ce a luat somnifere şi a încercat să-şi taie venele în vila ei, din Nisa, scrie adevarul.ro.

"Nu am fost făcută să fiu mamă. Nu eram îndeajuns de matură pentru a avea grijă de un copil. Eu însămi am nevoie de cineva care să aibă grijă de mine.", spune ea.

Aşa că şi-a abandonat fiul când cel mic avea doar doi ani. El a rămas în custodia tatălui, imediat după divorţ.

Brigitte Bardot în ipostaza de mamă

"Am ştiut că a avea un copil era o greşeală înainte de naşterea lui Nicholas, dar e prea târziu. Cum să fii însărcinată şi să fii liberă? Nu pot trăi fără libertate!", a afirmat Bri.

Fiul său, după zeci de ani de război mamă-fiu, a iertat-o pentru că l-a abandonat.

Brigitte este acum străbunică. Pe 27 septembrie 1984, Nicholas s-a căsătorit cu modelul Anne-Line Bjerkan. Mama lui nu a fost invitată.

Revenind la viaţa ei amoroasă, înainte de a avea cel de-al treilea mariaj cu milionarul german Gunter Sachs, a avut relaţii pasagere cu Mike Sarne, Warren Beatty, Serge Gainsbourg şi Nino Ferrer.

Playboy-ul german a cucerit-o după ce i-a îmbrăcat casa din Saint Tropez cu trandafiri aruncaţi dintr-un elicoper.

Brigitte Bardot și Gunter Sachs

Brigitte Bardot s-a retras din film şi din anii 80 şi-a dedicat viaţa protejării animalelor.

Bătrâneţea şi-o petrece alături de cel de-al patrulea soţ, Bernard d'Ormale, cu care s-a căsătorit în 1992. Astăzi abia mai merge, cu ajutorul unui baston şi trăieşte pe proprietatea ei din Saint Tropez, numită La Madrague.

"Am fost - declară ea - foarte fericită, foarte bogată, foarte frumoasă, foarte adulată, foarte cunoscută și foarte nenorocită, prea adesea dezamăgită. Am avut decepții îngrozitoare. Iată de ce am ales să trăiesc retrasă și singură.", povestește Bardot.

Brigitte Bardot

"Abia mai pot să merg. Nu mai pot înota. Dar îmi dau seama cât de norocoasă sunt în comparaţie cu animalele care suferă. Le-am dat tinereţea şi frumuseţea mea bărbaţilor. Acum le dau înţelepciunea şi experienţa mea animalelor.", a spus Brigitte.

Brigitte Bardot a venit în România!

Brigitte Bardot

Actrița a semnat un protocol cu autorităţile de la Bucureşti pentru sterilizarea masivă a maidanezilor. Ulterior, cunoscuta militantă a trimis scrisori autorităţilor române în care s-a opus ferm eutanasierii câinilor vagabonzi. Ea nu a mai putut să vină în vizită la Bucureşti din cauza unor probleme de sănătate, scrie click.ro.


FOTO CREDIT

Ultimele știri