Cel mai excentric milionar al României s-a trezit cu mascaţii în casă! Victoraş Micula, implicat într-un dosar cu trei infracţiuni. „Nu suntem mafioți”

 

Victoraş Micula, cel mai excentric milionar al României, s-a trezit cu mascaţii în casă, fiind implicat într-un dosar cu trei infracţiuni. 

Astfel, domeniul milionarului Viorel Micula din Oradea a fost răscolit de mascaţi, care au căutat arme şi documente.

Fiul afaceristului Viorel Micula este vizat într-un dosar în care se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj şi favorizarea infractorului.

La descinderi au participat ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie.

Victoraş Micula spune că e un dosar fabricat de cei care vor să distrugă afacerea familiei.

„Nu ascund nimic! Nu suntem mafioți, nu ne ocupăm cu prostii. Ei au confiscat arme care se află în permisul de vanatoare al domnului din spate”, a spus Victoraş Micula. 

Timp de aproape 10 ore, casa afaceristului a fost răscolita de mascați. Anchetatorii au ridicat documente, dar și câteva laptopuri, în căutarea probelor sau indiciilor clare care să-i ajute pe procurori să formuleze acuzații oficiale în acest dosar.

Lui Victoraş Micula, descinderile coordonate de Direcţia Generală Anticorupţie nu par să-i fi provocat nicio emoţie.

„Depinde ce caută. Dacă vor să lase microfoane, numai să le aduceţi aminte să spună unde au ascuns microfoanele, să le schimb bateriile, să audă mai bine”, a mai spus Victoraș Micula. 

Percheziţii în acelaşi dosar au fost făcute şi în martie, după ce fiul afaceristului Micula a apărut la volan, cu o armă AK-47, pe genunchi.

Victoraş Micula era actor în clipul „Mafioţii din Oradea" - un film cu focuri de armă şi curse de maşini.

„Mitraliera AK-47 de tip airsoft a fost predată, înainte de primele percheziții, că era sigur că o să se facă mare tam-tam”, a mai spus Victor Micula. 

„Nu poţi să faci atâtea percheziţii şi să dai atâtea comunicate de presă şi să te faci că nu ştii pe cine cercetezi sau ce infracţiune cercetezi. Procurorul este obligat să formuleze o acuzaţie clară”, a spus și avocatul Răzvan Doseanu.

La percheziţiile din martie, în casa lui Micula nu s-a mai găsit nicio armă, susţine avocatul. Acum, au fost ridicate armele de vânătoare ce aparţineau unui prieten de familie. Deocamdată, Victoraş Micula nu este suspect, dar probele adunate de anchetatori ar putea oferi surprize în dosar.

Cunoscut de ani întregi pentru extravaganţele sale, tânărul folosea elicopterul familiei pentru a merge la şcoală, pe litoral sau la mănăstirea Prislop, iar acum pilotează un aparat de zbor de peste trei milioane de euro.

Familia Micula are o avere de peste 185 de milioane de euro din comerţ, imobiliare şi turism.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI