Un nou motiv de ceartă în familia Președintelui Trump.Melania, replică dură

Sotia presedintelui american, Donald Trump, ia pozitie in cazul miilor de familii separate la granita Statelor Unite din cauza unor legi considerate de multi absurde, dar respectate cu strictete de noua administratie de la Washington.

Melania Trump, replica impotriva politicilor de migratie

hepta.ro

Soția președintelui american, Donald Trump, ia poziție în cazul miilor de familii separate la granița Statelor Unite din cauza unor legi considerate de mulți absurde, dar respectate cu strictețe de noua administrație de la Washington.

Prima Doamnă, Melania Trump, reușește cu greu să își stăpânească tristețea când vine vorba de drama prin care trec mii de familii la granița Statelor Unite ale Americii. Ea spuneeste indignată de situația creată și speră ca ambele părți implicate să participe la reformarea politicilor de migrație ale țării.

Conform celor transmise de Stephanie Grisham, purtătorul de cuvânt al Primei Doamne, aceasta „crede cu tărie că trebuie să fim o țară care își respectă legile, dar și o țară care să guverneze cu sufletul.”

Mii de familii trec printr-o dramă de neînchipuit

De la mijlocul lunii aprilie, aproape 2.000 de copii au fost separaţi de părinţii lor arestaţi pentru trecere clandestină a frontierei americane, a informat vineri administraţia Trump, care revendică această practică în numele "toleranţei zero" faţă de imigraţia ilegală, transmite AFP.

Agerpres informează că între 19 aprilie şi 31 mai, 1.995 de minori au fost separaţi de 1.940 de adulţi reţinuţi de poliţia de frontieră şi arestaţi în aşteptarea urmăririi penale, a indicat un purtător de cuvânt al Departamentului Securităţii Interne, într-o conferinţă telefonică.

Administraţia Trump a spus clar că nu va mai ignora legea, a subliniat el.

Familiile migranţilor, care fug în majoritate din America Centrală cu violenţa sa endemică, sunt separate din octombrie 2017, dar ritmul s-a accelerat brusc de la începutul lunii mai, când ministrul american al Justiţiei, Jeff Sessions, a afirmat deschis că toţi migranţii care trec ilegal frontiera vor fi arestaţi, fie că sunt însoţiţi de minori sau nu. Însă copiii nu pot fi trimişi în închisoarea unde se află rudele lor, a reiterat el joi, ceea ce conduce la aceste separări.

"Ne găsim în acest moment într-o situaţie în care fie alegem să aplicăm legea, fie decidem să o ignorăm", a subliniat un purtător de cuvânt, în conferinţa telefonică.

Denunţând blocajele din Congres asupra unei reforme a imigraţiei, preşedintele Donald Trump dă vina pe situaţia prezentă pe opoziţia democrată şi denunţă politica în domeniul migraţiei ilegale aplicată în special sub administraţia Obama

Ultimele știri