Membra Familiei Regale care nu a fost invitată la funeraliile Prințului Philip

Detaliile legat de ceremonia funerară au fost transmise de Palatul Buckingham. Cine a fost exclus de la înmormântarea Prințului Philip.

Prințul Philip

Getty

Palatul Buckingham a transmis că Regina Elisabeta II a avut de luat „decizii foarte dificile” privind alegerea invitaţilor, după ce, iniţial, la ceremonie ar fi trebuit să participe 800 de persoane, adăugând că ea a dorit ca toate ramurile familiei soţului ei să fie reprezentate.

La ceremonie vor participa 30 de persoane, inclusiv trei rude din Germania. Ele vor purta haine de doliu, cu medalii, sau vestimentaţie de zi, însă nu uniforme militare.

Evenimentul va avea loc cu respectarea măsurilor impuse în contextul pandemiei, iar Regina Elisabeta II va sta aşezată singură. Un purtător de cuvânt al palatului a spus că planurile au fost modificate în conformitate cu recomandările actuale privind adunările publice, însă aspectele ceremoniei sunt respectă dorinţele defunctului duce.

Citește și: Regina Elisabeta vrea o înmormântare diferită pentru prințul Philip. Ce le-a interzis membrilor familiei regale

Cine nu a fost chemat la funeraliile prințului Philip

Cel mai proeminent nume care lipsește din listă este soția prințului Harry, Meghan Markle, care a rămas acasă în Los Angeles. De asemenea, lipsește vărul reginei, prințul Mihai de Kent, în vârstă de 78 de ani. De asemenea, nu a fost loc pentru soții verilor reginei - ducesa de Gloucester și ducesa de Kent și nici soția deseori controversată a prințului Mihai, prințesa Mihai de Kent, potrivit dailymail.co.uk.

Vor participa ducesa de Cornwall şi ducesa de Cambridge, toţi nepoţii ducelui şi partenerii lor, copiii prinţesei Margaret, Bernhart, prinţ moştenitor de Baden, Donatus, prinţ de Hesse, şi prinţul Philipp de Hohenlohe-Langenburg.

Prinţul Philip a murit la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Trupul neînsufleţit este depus la capela privată a castelului.

În ziua funeraliilor, sâmbătă, sicriul va fi transportat de la intrarea de stat a Castelului Windsor şi va fi dus, într-un Land Rover Jaguar, conceput cu ajutorul ducelui, spre Capela St. George.

Membrii familiei regale vor merge împreună cu sicriul. Prinţesa Anne şi prinţul Charles vor merge în primul rând, urmaţi de prinţul Edward şi prinţul Andrew.

În rândul al treilea se vor afla ducele de Cambridge, prinţul William, şi ducele de Sussex, prinţul Harry, şi vărul lor, Peter Philips.

Citește și: Personalitățile care participă la funeraliile Prințului Philip

Regina va merge împreună cu o doamnă de onoare într-un Bentley, la finalul procesiunii, şi va intra în capelă pe o uşă laterală, potrivit news.ro.

Asocierea ducelui de Edinburgh cu Marina Regală va fi reflectată în ceremonie. Un cor de doar patru cântăreţi vor face parte din ceremonie, însă congregaţia va urma regulile impuse în contextul Covid şi nu va cânta.

Citeşte şi: Ediție Specială ObservatorNews.ro, sâmbătă 16:30: Vezi LIVE funeraliile Prințului Philip. Lista invitaţilor, decisă personal de regina Elisabeta

Serviciul funerar va fi condus de Arhiepiscopul de Canterbury şi Diaconul de Windsor.

Ducele de Edinburgh a ales personal însemnele regale care vor fi aşezate pe altar pentru funeraliile sale. Este vorba despre medalii şi decoraţii care i-au fost conferite de Regatul Unit şi ţările din Commonwealth, alături de emblemele din Danemarca şi Grecia, subliniind moştenirea sa ca prinţ al Greciei şi Danemarcei.

Citește și: Ce a întrebat prințul Philip în ziua în care s-a căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a. Abia acum a ieșit la iveală

BBC va dedica mai multe ore acestui eveniment. Un remember va fi difuzat de BBC One vineri, de la ora locală 19:00, iar funeraliile prinţului Philip vor fi difuzate de acelaşi post sâmbătă, între orele 12:30 şi 16:20 şi între 20:10 şi 21:10.

Funeraliile vor fi transmise sâmbătă, timp de două ore, şi de Radio 4 şi Radio 5 Live, BBC World Service English, BBC Radio Scotland şi BBC Radio Ulster, precum şi de BBC Radio Wales şi posturi locale BBC.

Ultimele știri