Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Ceremonie funerară restrânsă pentru pionierul genului rock ‘n’ roll Little Richard

Little Richard a fost înmormântat miercuri, în Alabama, în cadrul unei ceremonii restrânse în timpul căreia el a fost amintit nu doar ca pionier al genului rock ‘n’ roll, ci şi ca un om generos şi credincios.

Mai mulţi oameni s-au adunat la Oakwood University pentru a-i aduce un omagiu. Majoritatea au purtat măşti şi au menţinut distanţa la ceremonia din cimitirul instituţiei, scrie The Hollywood Reporter.

„Ce îmi amintesc cu adevărat despre Richard nu sunt reprezentaţii scenice, care erau cu siguranţă formidabile, ci bunătatea lui incredibilă şi generozitatea faţă de oameni”, a spus preşedintele universităţii, Leslie Pollard, care l-a cunoscut personal pe Little Richard. „Îmi amintesc de cei dintre noi care mergeau cu el prin Los Angeles şi el avea bani în portbagajul maşinii. De ce avea bani în portbagajul maşinii doar el ştia, dar lua din el şi îi dădea celor fără adăpost. A fost o persoană foarte generoasă”, a mai spus Pollard care a folosit apelativul „fratele Richard”.

El a mai vorbit despre consideraţia pe care cântăreţul o arăta, care a vândut de-a lungul carierei albume în peste 30 de milioane de copii şi a lansat piese de succes ca „Tutti Frutti”, „Good Golly Miss Molly" şi „Keep a Knockin'”.

„Odată ce Richard te întâlnea, te cunoştea. Nu te uita niciodată. Îşi amintea familia ta, mama ta, tatăl tău, a cui zi de naştere este... Avea un real interes legat de oameni”, a povestit Pollard.

Little Richard, pe numele real Richard Wayne Penniman, a murit pe 9 mai, la vârsta de 87 de ani, din cauza unui cancer.

Pastorul lui, James Owens, a spus că l-a rebotezat pe muzician în urmă cu un an.

Unul dintre părinţii genului rock ‘n’ roll, Richard a preluat din izvoarele gospel şi blues părţi pe care le-a combinat cu pianul şi timbrul său vocal, creând ceva nou, palpitant şi chiar periculos în 1955.

Începnd cu primul său single de succes, „Tutti Frutti”, el a influenţat o întreagă generaţie de artişti - de la The Beatles la David Bowie. După mai bine de 40 de ani, Bruce Springsteen încă interpretează în concerte „Good Golly Miss Molly”.

Pentru locul de veci, Little Richard a ales Oakwood University, instituţie adventistă aflată în nordul oraşului Huntsville (Alabama).

Sursa : news.ro

Recomandari