Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Grigore Lese, dincolo de muzica: In Romania functioneaza o retea de tepari

Invitat in cadrul unei editii speciale a emisiunii "Vorbe grele" de la Antena 3, Grigore Lese, cautatorul si promotorul ultimilor rapsozi, a povestit despre redescoperirea autenticitatii si a colindei adevarate, dar a vorbit si despre Romania si despre problemele intampinate cu ocazia unor festivaluri.

"In Romania functioneaza o retea de tepari. Se dau tepe in folclor. Vin, se prezinta frumos, iti dau sa semnezi un stat de plata si nu mai vezi banii nicioadata (...) S-a intamplat la Buzau, acum un an si ceva, la un mare festival organizat si de Ministerul Culturii", a explicat Grigore Lese.

"Nu stiu cum mai merg lucrurile astea la 20 de ani de la Revolutie. Tara are nevoie de oameni seriosi (...) Noi lucram cu sufletul, nu ca in fotbal cu picioarele", a adaugat maestrul.

Intrebat despre cum vede mersul lucrurilor in Romania, Grigore Lese a spus ca "mai bine ca acum, n-a fost niciodata. In primul rand, suntem liberi, putem lucra, avem unde merge". Si, de asemenea, interpretul a nominalizat si trei persoane care, din punctul sau de vedere, pot fi considerate modele: Andrei Plesu, Mihai Neamtu si Horia-Roman Patapievici.

Foto: Intactimages

Recomandari