Căutare Live

Bezea italienească

O rețetă cu gust fin, propusă de Vereș Iștvan.

Ingrediente

  • Pentru 10 porții
  • 100 g albuş de ou
  • 250 g zahăr
  • 70 ml apă
  • 10 g pudră de cacao

Mod de preparare

Albuşul se bate spumă.
Zahărul şi apa se pun la fiert până când ajung la o temperatură de 120 de grade Celsius.
Se adauga peste albuşul de ou.
Se bate cu telul până se obţine o spumă tare şi lucioasă.
Spuma se pune într-un poche, cu care se fac apoi forme de picioruşe şi pălării de ciupercuţe.
Se băgă la cuptor la o temperatură de 100 de grade, timp de o oră.
Bezeaua va fi uşor moale în interior.
Dacă doriţi o bezea completă, care să fie tare şi crocantă, trebuie lăsate în cuptor timp de 3 ore.
După ce ciupercuţele se scot din cuptor, se presară peste ele pudră de cacao.

Ruladă de curcan umplută cu caise și salvie, legume de sezon si sos cranberrie... Tablou de toamnă: Fazan cu mousse de hribi, vanilie şi legume...
Ultimele știri