Ingrediente
- 1 anghinare
- 100 g lămâie
- 5 g sare de mare
- 70 g roșii
- 50 g piure de castane
- 60 g brânză de capră (cremă tartinabilă)
- 2 g lecitină de soia
- 50 ml oțet de fructe
- 150ml apă
- 10ml ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare
Anghinarea se curăţă şi se taie felii foarte subţiri.
Feliile se pun într-o tavă întinsă şi se stropesc cu zeama de lămâie.
Se lasă la marinat 30 minute.
Brânza de capră, piureul de castane, uleiul de măsline , sarea de mare se amestecă energic până devine o compoziţie omogenă şi puţin pufoasă.
Roşiile se decojesc, se scot seminţele, apoi se pun în ulei de măsline şi se lasă 30 minute.
Apa, oţetul de fructe şi lecitina de soia se amestecă până se dizolvă lecitina.
Lichidul obţinut se pune într-un vas mare şi se bagă în mixer până se obţine o spumă(vasul trebuie să fie puţin înclinat când se bagă mixerul).
Mod de prezentare:
Feliile de anghinare se lipesc între ele cu mousse-ul de brânză şi se reconstruieşte o anghinare.
În mijloc se pune restul de brânză, feliile de roşii concasse şi spumă din oţet de fructe.