Ingrediente
- Carpaccio:
- 1 piersica
- zahar brun
- anason
- scortisoara
- sirop de artar
- Blat:
- 1 cana de migdale crude
- 2 curmale
- m de albine
- 2 nuci macadamia crude
- Sos piersica:
- 1 piersica fara sambure
- 1 lingura de miere
- 1/4 lingurita praf de vanilie naturala
- Sos de zmeura:
- 1 cutie de zmeura
- 1 lingura sirop de artar
- 2 linguri lapte de cocos
Mod de preparare
Carpaccio:
Feliem, foarte fin, piersica. Intr-o caserola punem zaharul brun cu apa sa il acopere, o stea de anason, o lingurita de sortisoara si punem la foc mic. Lasam sa se faca sirop. Racim pana la temperatura corpului (37 gr).
Adaugam o lingura sirop de artar. Amestecam bine si punem peste feliile de piersica. Uitam, jumatate de ceas, de ele
Blat:
Punem tot in blender si amestecam pana ajungem la o textura legata si crocanta.
Sos piersica:
Punem in blender pana se formeaza o pasta fina. Dam printr-o strecuratoare fina.
Sos de zmeura:
Mixam, in blender, pana se leaga o pasta fina.
Dam printr-o strecuratoare foarte fina.
Decorare:
½ capsuna
2 afine
1 crenguta de coacaze
Montaj:
Punem un cerc culinar pe mijlocul farfuriei. Presam. Aranjam feliile de piersica, marinate.