Antena Căutare

Chesse Cake cu iaurt – preparatul Alexandrei Leon

PONT! O reţetă care are ca şi ingredient de bază, iaurtul. Este un cheese cake reinventat, cu cremă de brânză şi iaurt, ale cărui aspect şi gust au fost valorificate de sosul de căpşuni.

Ingrediente

  • 350 g zahăr
  • 1kg crema de brânză
  • 4 ouă întregi
  • 2 linguri de esenţă de vanilie
  • 450 ml smântâna de gătit
  • 200 g biscuti populari
  • 150 g unt
  • Sos de căpşuni:
  • 500 g căpşuni bine spălate
  • anason stelat
  • 100 g zahăr

Mod de preparare

Articolul continuă după reclamă

Biscuiţii se macină în blender. Apoi se amestecă cu untul până iese o pastă omogenă.

Într-o tavă se pune hârtie de copt. Baza de biscuti se pune în tavă şi se nivelează uniform. Apoi tava se dă la rece pentru a se întări compoziţia.

Separat, amestecăm ouăle, zahărul, smântâna, crema de brânză şi esenţa până se omogenizează complet şi ajunge să aibă consistenta foarte cremoasă.

Totul se toarnă peste compizitia din biscuiţi şi unt şi se introduce la cuptorul încins la 175 grade Celsius pentru 45 minute.

Se taie rece şi se poate servi cu orice topping (dulceaţă) de fructe de pădure, căpşuni, afine, coacăze, ciocolată etc.

Prăjitură “Suflet” este recomandarea lui Alexandru Iacob...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Un 2025 de excepție! Vezi acum
Video recomandate
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia
Revelionul cel neBUN 2025! Duelul Starurilor. Zdob și Zdub vs. Delia Miercuri, 01.01.2025, 00:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x