Ingrediente
- 350 g zahăr
- 1kg crema de brânză
- 4 ouă întregi
- 2 linguri de esenţă de vanilie
- 450 ml smântâna de gătit
- 200 g biscuti populari
- 150 g unt
- Sos de căpşuni:
- 500 g căpşuni bine spălate
- anason stelat
- 100 g zahăr
Mod de preparare
Biscuiţii se macină în blender. Apoi se amestecă cu untul până iese o pastă omogenă.
Într-o tavă se pune hârtie de copt. Baza de biscuti se pune în tavă şi se nivelează uniform. Apoi tava se dă la rece pentru a se întări compoziţia.
Separat, amestecăm ouăle, zahărul, smântâna, crema de brânză şi esenţa până se omogenizează complet şi ajunge să aibă consistenta foarte cremoasă.
Totul se toarnă peste compizitia din biscuiţi şi unt şi se introduce la cuptorul încins la 175 grade Celsius pentru 45 minute.
Se taie rece şi se poate servi cu orice topping (dulceaţă) de fructe de pădure, căpşuni, afine, coacăze, ciocolată etc.