Ingrediente
- 300 g mușchiuleț de porc
- 50 g unt
- 5 alune caju
- 2 scoici Saint Jacques
- 1 andiva tăiată în patru
- 1 cartof dulce
- 200 g smântâna lichidă
- 1 măr
- 50 g zahăr
Mod de preparare
Se trage mușchiulețul la tigaie în unt până se caramelizează pe toate părțile, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ 10 - 15 minute la o temperatură de 180 grade, în funcție de gosime. Se asezonează după gust.
Piure de cartof dulce:
Se curăță cartoful, se taie cubuleţe şi se pune la fiert în apă până devine moale. Apoi se adaugă smântâna lichidă şi se reduce până devine ca o pastă.
Se asezonează după gust şi se băgă la blender.
Scoicile se trag la tigaia încinsă cu ulei un minut pe fiecare parte sau până se caramelizează uniform.
Andiva sferturi se blancheaza în apă clocotită prntru două minute. Se scoate în apă cu gheaţă. Apoi se trage la tigaie cu puțin unt şi puţin zahăr până se caramelizează.
Mărul se curăţa de coajă şi de cotor. se băgă la cuptor acoperit cu puțin zahăr pentru opt minute la 180 grade Celsius.
Alunele caju se pun la montaj, pe farfurie.