Antena Căutare

Reteta lui Dragos Bercea:Tagliatelle verzi cu smantana si usturoi, creveti pe lemongrass si ulei de susan, sos de midii, ragout de scoici saint jacques cu fenicul si ardei gras.

"Din cate am gustat pana acum, este cea mai buna farfurie!" Asa a laudat Tudor Constantinescu platoul lui Dragos Bercea, in cadrul probei de foc din episodul 3 Top Chef. Iata care este reteta.

Reteta lui Dragos Bercea:Tagliatelle verzi cu smantana si usturoi, creveti pe lemongrass si ulei de susan, sos de midii, ragout de scoici saint jacques cu fenicul si ardei gras.
Juratul Tudor l-a felicitat pe tanarul Dragos Bercea pentru preparatul sau

Ingrediente

  • Tagliatele verzi (cu spanac) 250gr
  • Smantana dulce 50ml
  • Un catel usturoi
  • Creveti 6 bucati (mai mari)
  • Lemongrass 2 bucati
  • Ulei susan 10ml
  • 10-12 midii
  • 1 lamaie
  • 40 g unt
  • 1 morcov
  • 1 praz
  • 50 ml vin
  • 4 Scoici Saint Jacques
  • Fenicul 1/4 buc
  • 1 ardei gras
  • o jumatate de ceapa alba
  • sare, piper

Mod de preparare

"Din cate am gustat pana acum, este cea mai buna farfurie!" Asa a laudat Tudor Constantinescu platoul lui Dragos Bercea, in cadrul probei de foc din episodul 3 Top Chef. Iata care este reteta.

Midiile se curata si se pun la fiert in apa cu vin, sare, morcov , praz si ceapa. Dupa ce se deschid , se scot din cochilie, o parte din zeama ramasa se reduce si se leaga cu untul rece taiat cubulete pentru a obtine sosul. Se asezoneaza si se adauga midiile.

Se pun pastele la fiert, se scot si se clatesc cu apa rece. Separat, intr-o tigaie, se pun unt si un catel de usturoi taiat marunt. Apoi se adauga pastele, smantana si se asezoneaza. Se curata crevetii si se infig pe un bat de lemon grass; se prajesc rapid intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de susan.

Scoicile sanit jaques, ardeiul gras si feniculul se taie cubulete si se prajesc foarte scurt intr-o tigaie bine incinsa. Se asezoneaza.
Cu ajutorul unui cerc, se aseaza pe farfurie pastele, peste care se adauga scoicile. Deasupra, asezam crevetii pe batul de lemongrass iar sosul cu midii in jurul pastelor.

Reteta lui Nicolae Vasile: Trio fructe de mare cu dulceata de praz... Reteta lui Razvan Alexandru: Tagliatelle Nero di sepia cu fructe de mare...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi Marti, 26.09.2023, 22:00

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x