Ingrediente
- Tagliatele verzi (cu spanac) 250gr
- Smantana dulce 50ml
- Un catel usturoi
- Creveti 6 bucati (mai mari)
- Lemongrass 2 bucati
- Ulei susan 10ml
- 10-12 midii
- 1 lamaie
- 40 g unt
- 1 morcov
- 1 praz
- 50 ml vin
- 4 Scoici Saint Jacques
- Fenicul 1/4 buc
- 1 ardei gras
- o jumatate de ceapa alba
- sare, piper
Mod de preparare
"Din cate am gustat pana acum, este cea mai buna farfurie!" Asa a laudat Tudor Constantinescu platoul lui Dragos Bercea, in cadrul probei de foc din episodul 3 Top Chef. Iata care este reteta.
Midiile se curata si se pun la fiert in apa cu vin, sare, morcov , praz si ceapa. Dupa ce se deschid , se scot din cochilie, o parte din zeama ramasa se reduce si se leaga cu untul rece taiat cubulete pentru a obtine sosul. Se asezoneaza si se adauga midiile.
Se pun pastele la fiert, se scot si se clatesc cu apa rece. Separat, intr-o tigaie, se pun unt si un catel de usturoi taiat marunt. Apoi se adauga pastele, smantana si se asezoneaza. Se curata crevetii si se infig pe un bat de lemon grass; se prajesc rapid intr-o tigaie bine incinsa cu ulei de susan.
Scoicile sanit jaques, ardeiul gras si feniculul se taie cubulete si se prajesc foarte scurt intr-o tigaie bine incinsa. Se asezoneaza.
Cu ajutorul unui cerc, se aseaza pe farfurie pastele, peste care se adauga scoicile. Deasupra, asezam crevetii pe batul de lemongrass iar sosul cu midii in jurul pastelor.