Antena Căutare

Reteta lui Ionut Susala: Muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lemongrass, sote de linte si sos de coacaze

Pentru proba pe muchie de cutit, Ionut Susala a pregatit juriului "muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lemongrass, sote de linte si sos de coacaze". Iata care este reteta sa.

Ingrediente

  • 200 g muschi de vita
  • 3 buc. mangetout
  • 1 cartouf nou
  • 1 g sofran
  • 50 g parmezan
  • 30 g praz
  • 10 g lemongrass
  • 50 g bok choy
  • 2 g sare de mare
  • 2 g piper proaspat macinat
  • 70 g linte verde
  • 20 g ceapa alba
  • 20 g morcov
  • 2 g cimbru proaspat
  • 150 ml vin rosu
  • 30 g miere poliflora
  • 300 ml stoc legume
  • coacaze
  • ulei masline extra virgin

Mod de preparare

Pentru proba pe muchie de cutit, Ionut Susala a pregatit juriului "muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lemongrass, sote de linte si sos de coacaze". Iata care este reteta sa:

Se portioneaza muschiul de vita, pe urma se lasa deoparte. Se curata si spala legumele.

Se taie (brunoise) ceapa si morcovul, apoi se pun la calit in ulei de masline. Se spala lintea verde si se adauga peste ceapa si morcov, iar apoi se condimenteaza si se adauga stocul de legume si cimbrul proaspat. Se curata cartoful si se pune la fiert, in apa cu sare si sofran, pana este facut bine ( nu prea facut, trebuie sa fie ferm).

Se pune la redus vinul ( trebuie sa scada 50%), pe urma se adauga coacaze proaspete si miere.

Se mai tine pe foc pana se leaga sosul, iar pe urma se da deoparte. Separat, se pune la sotat, in ulei de masline, bok choy* si se condimenteaza.

Pe urma, se pune pe gratar muschiul de vita si se marcheaza. Se introduce la cuptor, pentru 5 minute la 180 grade.

Se pune la blansat mangetout*, iar, in timp ce fierbe apa, se face biscuitele de parmezan la salamandra (Parmezan ras fin si gratinat la salamandra).

Se pune in friteuza bine incinsa, prazul si lemongrass pana capata o culoare aurie. Dupa ce a fost scos din cuptor, muschiul de vita se condimenteaza cu sare si piper.

Asta e tot, reteta este gata!

Pofta buna!

Dictionar:

*bok choy - tip de varza alba chinezeasca

*mangetout - soi de mazare verde

Reteta lui Ionut Susala: File de crap, cartofi lyonese, fenicul, sparanghel, baby morcov si sos lemon butter... Reteta Ceraselei Lungu: Duet de crap aromatizat insotit de legume si mamaliguta cu bacon...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi
Chefi la cuțite | Sezonul 12, 26 septembrie 2023. Ce decizie surprinzătoare a luat chef Cătălin Scărlătescu, după ce s-a ridicat interdicția de a vorbi Marti, 26.09.2023, 22:00

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x