Ingrediente
- 200 g muschi de vita
- 3 buc. mangetout
- 1 cartouf nou
- 1 g sofran
- 50 g parmezan
- 30 g praz
- 10 g lemongrass
- 50 g bok choy
- 2 g sare de mare
- 2 g piper proaspat macinat
- 70 g linte verde
- 20 g ceapa alba
- 20 g morcov
- 2 g cimbru proaspat
- 150 ml vin rosu
- 30 g miere poliflora
- 300 ml stoc legume
- coacaze
- ulei masline extra virgin
Mod de preparare
Pentru proba pe muchie de cutit, Ionut Susala a pregatit juriului "muschi de vita Kobe, cartofi chateau cu sofran, biscuite de parmezan, chiffonade de praz si lemongrass, sote de linte si sos de coacaze". Iata care este reteta sa:
Se portioneaza muschiul de vita, pe urma se lasa deoparte. Se curata si spala legumele.
Se taie (brunoise) ceapa si morcovul, apoi se pun la calit in ulei de masline. Se spala lintea verde si se adauga peste ceapa si morcov, iar apoi se condimenteaza si se adauga stocul de legume si cimbrul proaspat. Se curata cartoful si se pune la fiert, in apa cu sare si sofran, pana este facut bine ( nu prea facut, trebuie sa fie ferm).
Se pune la redus vinul ( trebuie sa scada 50%), pe urma se adauga coacaze proaspete si miere.
Se mai tine pe foc pana se leaga sosul, iar pe urma se da deoparte. Separat, se pune la sotat, in ulei de masline, bok choy* si se condimenteaza.
Pe urma, se pune pe gratar muschiul de vita si se marcheaza. Se introduce la cuptor, pentru 5 minute la 180 grade.
Se pune la blansat mangetout*, iar, in timp ce fierbe apa, se face biscuitele de parmezan la salamandra (Parmezan ras fin si gratinat la salamandra).
Se pune in friteuza bine incinsa, prazul si lemongrass pana capata o culoare aurie. Dupa ce a fost scos din cuptor, muschiul de vita se condimenteaza cu sare si piper.
Asta e tot, reteta este gata!
Pofta buna!
Dictionar:
*bok choy - tip de varza alba chinezeasca
*mangetout - soi de mazare verde
Reteta lui Ionut Susala: File de crap, cartofi lyonese, fenicul, sparanghel, baby morcov si sos lemon butter... Reteta Ceraselei Lungu: Duet de crap aromatizat insotit de legume si mamaliguta cu bacon...