Ingrediente
- Creveti – 120gr
- Calamari baby – 60gr
- St. Jaques – 90gr
- Ulei de masline – 30ml
- Unt – 20gr
- Coriandru – 5gr
- Sweet chilli – 20gr
- Lime – 1buc
- Sare – 6gr
- Piper – 3gr
- 10 g ceapa
- 10 g ardei gras
- 2 g usturoi
- 2 g ginger proaspat
- 1 g tarhon
- 10 g rosii
- 10 g ciuperci
- 200 g praz
- 100 ml smantana
- 50 ml vin alb
Mod de preparare
Nicolae Vasile a incercat sa impresioneze juriul, la proba de foc, cu un trio fructe de mare cu dulceata de praz. Sa aflam reteta lui.
Se curata crevetii. Din capete si carapacea acestora se face o supa. Se toaca prazul fin si se soteaza cu ulei de masline. Apoi, se adauga smantana si se lasa la redus.
Calamarii se oparesc 1 minut in apa cu sare. Se calesc, fiecare separat, cu ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, rosii si ardei, toate taiate brunoise*.
Se amesteca apoi si se asezoneaza c utarhon, sare si piper. Cu aceasta farsa se umple calamarul apoi se prinde la gura cu scobitori. Se soteaza in unt si se stinge cu vin alb si supa de creveti.
Crevetii se marineaza cu coaja de lime, coriandru, sare, piper, ginger, sweet chili, usturoi si ginger proaspat. Se pun pe gratar si se frig cate 2 minute pe fiecare parte.
St.Jaques se asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat macinat si se frig pe tigaie pana prind un aspect rumen.
Dictionar:
*a taia brunoise - a taia sub forma de cubulete de 2 mm x 2 mm.
Perla din creveti, umpluta cu legume de sezon si busuioc, cu sos din fructe de mare... Reteta lui Dragos Bercea:Tagliatelle verzi cu smantana si usturoi, creveti pe lemongrass si ulei de susan, sos de midii,...