Ingrediente
- 400 g piept de rata
- 40 g ghimbir
- 2 g usturoi
- 1 g coriandru
- 30 g miere
- 200 g orez
- 3 plicuri ceai verde
- 100 g fasole incoltita
- 1 papaya
- 1 lamaie
- 1 legatura ceapa verde
- 0,30 ml soya sos
- o,30 ml ulei
Mod de preparare
Maria Ungureanu a gatit un preparat delicios pentru "aventura asiatica" de la proba a 2a Top Chef. Sa aflam si noi retata sa:
Pieptul de rata se curata de pielite, se indeparteaza pielea, se taie cuburi de circa 1 cm si se marineaza in 20 de grame ghimbir ras, usturoi tocat brunoise, sos de soya si miere.
Intre timp, se fierbe orezul, (o parte orez, 2 parti ceai verde infuzat) si se da deoparte, acoperit. Apoi, se soteaza orezul cu putina shallot tocat fin, usturoi, sare si piper alb.
Pieptul de rata se soteaza la tigaie in ulei incins, pentru cateva minute, asa fel incat sa fie mediu.
Mai departe, papaya se spala, se curata de coaja si samburi. Se taie julien.
Ceapa verde se spala, se taie, asemenea, julien si se pune la sotat in ulei incins cu putin usturoi si ghimbir. Apoi, se adauga papaya si fasole incoltita. 0,10 ml soya sos si zeama de lamaie.
Se soteaza circa un minut, pana ce aromele se intrepatrund. La sfarsit, se adauga coriandru tocat.
Asta e tot, reteta este gata!
Pofta buna !