Antena Căutare

Reteta Mariei Ungureanu: Piept de rata marinat in stil asiatic cu orez, ceai verde si fructe exotice

Maria Ungureanu a gatit un preparat delicios pentru "aventura asiatica" de la proba a 2a Top Chef. Sa aflam si noi retata sa.

Reteta Mariei Ungureanu: Piept de rata marinat in stil asiatic cu orez, ceai verde si fructe exotice
Piept de rata marinat in stil asiatic cu orez, ceai verde si fructe exotice

Ingrediente

  • 400 g piept de rata
  • 40 g ghimbir
  • 2 g usturoi
  • 1 g coriandru
  • 30 g miere
  • 200 g orez
  • 3 plicuri ceai verde
  • 100 g fasole incoltita
  • 1 papaya
  • 1 lamaie
  • 1 legatura ceapa verde
  • 0,30 ml soya sos
  • o,30 ml ulei

Mod de preparare

Maria Ungureanu a gatit un preparat delicios pentru "aventura asiatica" de la proba a 2a Top Chef. Sa aflam si noi retata sa:

Pieptul de rata se curata de pielite, se indeparteaza pielea, se taie cuburi de circa 1 cm si se marineaza in 20 de grame ghimbir ras, usturoi tocat brunoise, sos de soya si miere. Apoi, se face infuzie din ceaiul verde si se da deoparte.

Intre timp, se fierbe orezul, (o parte orez, 2 parti ceai verde infuzat) si se da deoparte, acoperit. Apoi, se soteaza orezul cu putina shallot tocat fin, usturoi, sare si piper alb.

Pieptul de rata se soteaza la tigaie in ulei incins, pentru cateva minute, asa fel incat sa fie mediu.

Mai departe, papaya se spala, se curata de coaja si samburi. Se taie julien.

Ceapa verde se spala, se taie, asemenea, julien si se pune la sotat in ulei incins cu putin usturoi si ghimbir. Apoi, se adauga papaya si fasole incoltita. 0,10 ml soya sos si zeama de lamaie.

Se soteaza circa un minut, pana ce aromele se intrepatrund. La sfarsit, se adauga coriandru tocat.

Asta e tot, reteta este gata!

Pofta buna !

Reteta lui Dan Bogatu: Papanas cu pasiune si suflet... Reteta lui Nico Lontras: Curry de rata cu orez salbatic si chutney de papaya...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Video Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Alexandru Iacob a primit cutitul Top Chef Luni, 20.01.2014, 22:56
Video recomandate
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou
Hello Chef sezonul 6, 30 septembrie 2023. Roxana Blenche, Cornelia și Lupu Rednic au preparat lapte de bou Sambata, 30.09.2023, 15:07

Liliana Petraru, fosta concurentă Top Chef, s-a căsătorit ca în povești

Orice femeie visează la un moment dat în viață să aibă o rochie de prințesă la nuntă și să fie tratată ca atare. Chef Liliana nu face excepție, ba chiar poate spune că și-a împlinit acest vis

Joi, 22.05.2014, 08:11
Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Ouăle se ţin în frigider? De ce?

Cum păstrezi ouăle până le consumi? În frigider? Şi nici nu vrei să le depozitezi altfel? Da, ouăle se păstrează în frigider mai mult în America. În Europa, ele se ţin la temperatura camerei.

Vineri, 11.04.2014, 12:52
Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

Alexandru Iacob, câştigător „Top Chef”, mentor la „Junior Chef” şi jurat la Cupa Agenţiilor la Gătit

A gătit la cele mai luxoase restaurante din Berlin şi Spania, a absolvit cea mai bună şcoală gastronomică din lume, Basque Culinary Center, a câştigat „Top Chef” şi a acceptat provocarea, alături de Marius Florea Vizante, de a-i învăţa pe prichindei tainele bucătăriei la „Junior Chef”, show difuzat în fiecare luni, de la 20:30, la Antena 1

Vineri, 11.04.2014, 12:35
Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Vrei să renunți la carne pe perioada postului? Iată alimentele cu care o poți înlocui

Carnea reprezintă un aliment important, dar mulţi oameni preferă s-o excludă din meniul lor zilnic

Vineri, 11.04.2014, 11:53
x