Ingrediente
- Ingrediente pentru 20 porții
- 10 scoici Saint-Jacques
- 500 g ţelină
- 200 ml smântâna lichidă
- 50 g unt
- ulei de trufe
- ulei de măsline
- 5 chips-uri de cartofi
- pudră de jambon Bellota
- 1frunzuliță de pătrunjel
Mod de preparare
Se fierbe ţelina, se scurge de apă, se adauga smântâna lichidă, unt, sare, piper şi puţin ulei de trufe.
Se mixează foarte bine, se dau printr-o sită fină şi se bagă într-un sifon cu 2 cartuşe de gaz.
Scoicile Saint-Jacques se trag la tigaia foarte încinsă cu puţin ulei de măsline şi ulei de trufe (proporţie 50/50).
Se rumenesc pe ambele părţi. Pentru fiecare amuşe bouche se foloseşte doar jumătate de scoică.
Se adaugă un chips de cartof, puţină pudră de jambon Bellota, o frunzuliţă de pătrunjel.