Ingrediente
- Tarte:
- 250 g făină
- 140 g unt
- 60 g apă
- 10 g zahăr
- 5 g sare
- 1 ou
- Ganache ou chocolat:
- 250 g ciocolată
- 250 g smântâna lichidă
- 30 g zahăr
- 6 g cimbru
- 3 g sare
Mod de preparare
Pentru tarte amestecăm toate ingredientele, până ce obţinem un aluat omogen.Ţinem 20 de minute în frigider după ce întindem aluatul şi tăiam cercuri mici (3-4cm).
Pe o tavă punem hârtia de copt şi aşezăm cercurile de aluat pe tavă.Coacem în cuptor(180º C), 12-15 minute.
Pentru ganache tăiem ciocolată în mici bucăţi. Fierbem smântâna lichida cu sare, zahăr şi cu cimbru. Când atinge punctul de fierbere întoarcem ciocolata pe un strecurător. Amestecăm uşor până ce devine omogena. Întoarcem compoziţia pe o tavă şi punem în frigider (2-3 ore). Tăiem mici cercuri din ganache (3-4cm) şi punem pe mici tarte deja pregătite.