Ingrediente
- Pentru 20 de bucăţi
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 1 dovlecel
- 1/2 vânătă
- 5 felii de pâine
- ulei de măsline
- 100 g jambon de Parme
- otet balsamic
- sare, piper
- cimbru
- usturoi
- zahăr
Mod de preparare
Feliile de pâine se ung cu ulei de măsline, sare, piper şi se dau la cuptor timp de 5-7 minute la o temperatură de 180-200 grade Celsius.
Ardeii se coc pe grătar, se decojesc şi se curăţa de sâmburi. Se băgă la cuptor timp de 30 minute la o temperatură de 100 grade cu ulei de măsline, cimbru, usturoi, sare, piper şi foarte puţin zahăr.
Cu dovlecelul şi vânăta se procedează la fel, doar că li se păstrează coaja şi li se scoate din miez.
Se scot, se taie felii julienne, se scurg de excesul de ulei, se adaugă puţin oţet balsamic, se pune câte puţin din fiecare pe toast şi se acompaniază cu bucăţele de jambon de Parme.