Antena Căutare

Tort de ciocolată cu gem de caise preparat de Alex Iacob

Un tort delicios pentru toți cei cărora le place ciocolata.

Ingrediente

  • Pentru 1 kilogram de tort
  • BLAT:
  • 7 ouă (marca 365, OUA LA BUCATA)
  • 250 g zahăr (marca MARGARITAR, ZAHAR CRISTAL 1KG)
  • 250 g faină (marca TITAN, FAINA ALBA SUPERIOARA 1KG)
  • 70 g cacao (marca DR. OETKER, CACAO DARK 100G)
  • 250 g unt (marca 365, UNT 65% 200G)
  • 1 linguriţa rasă praf de copt (marca 365, PRAF DE COPT 10G)
  • 5 g sare (marca DELHAIZE, SARE IODATA ATLANTIC 500G)
  • SIROP:
  • 500 g portocale (CAL1 GR)
  • 150 g lămâie (CAL1 TR)
  • 150 g zahăr (marca MARGARITAR, ZAHAR CRISTAL 1KG)
  • 1 baton scorţişoară (marca DELHAIZE, BETISOARE 13G)
  • 2 cuişoare (marca DELHAIZE, CUISOARE 25G)
  • GANACHE de CIOCOLATA:
  • 350 g ciocolată neagră 70% cacao (marca BRIZO, TABLETA CACAO 500G)
  • 200 g smântână dulce (marca GUSTURI ROMANESTI, SMANTANA 12%. 200G)
  • 60 g unt (marca 365, UNT 65% 200G)
  • GEM de CAISE:
  • 500 g caise proaspete si 300 g zahăr
  • sau gem de caise (marca 365, GEM DE CAISE 450G)
  • (pentru Reteta saptamanii s-a luat in considerare gemul de caise marca 365, GEM DE CAISE 450G)

Mod de preparare

Blat:
Gălbenuşurile se bat cu jumătate din cantitatea de zahăr, sarea, praful de copt şi untul topit, până se obţine o cremă albă.
În crema de gălbenuşuri se adaugă făina şi cacaoa.
Albuşurile se bat spumă cu cantitatea de zahăr rămasă.
Crema de gălbenuşuri se amestecă cu albuşurile spumă, cu o spatulă de silicon apoi se băgă la cuptor timp de 45 minute la 162 grade Celsius.

Siropul:
Portocalele și lămâile se storc de zeamă, apoi coaja se dă pe razătoare.
În zema rezultată se pune coaja, zahărul, batonul de scorţişoară şi cuişoarele. Se lasă la fiert până devine un sirop.

Ganache de ciocolată:
Ciocolată se lasă la topit cu untul, apoi se amestecă cu smântână dulce.

Gem de caise:
Caisele se spală şi se pun la fiert (fără sâmbure), împreună cu zahărul. Se lasă să fiarbă până se reduc la jumătate.

Blatul se taie în două, se însiropează, apoi se pune gemul de caise şi deasupra cealaltă parte din blat.
Deasupra se pune ciocolată şi se lasă la frigider 4 ore înainte de servire.

Sosul se servește ca şi garnitură la tort. Opţional, se folosesc mure pentru decor.

Articolul continuă după reclamă
George Crăciun prepară supă cremă de dovleac... Tort Pandişpan cu mere, bezea italiană şi sos de vanilie - recomandat de echipa lui Daniel Grosu...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x