Cea mai bună reţetă de cremă de zahăr ars! Un desert delicios, uşor de pregătit, iubit de milioane de oameni
Crema de zahăr ars este apreciată în toată lumea, pentru că e un desert cu un gust fabulos şi se pregăteşte foarte uşor. Iată o reţetă perfectă de cremă de zahăr ars!
Publicat: Miercuri, 12 Iunie 2019, 14:56 | Actualizat: Miercuri, 11 Noiembrie 2020, 19:28- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Crema de zahăr ars este apreciată în toată lumea, pentru că e un desert cu un gust fabulos şi se pregăteşte foarte uşor. Iată o reţetă perfectă de cremă de zahăr ars!
Ingrediente pentru rețeta de cremă de zahăr ars:
1 litru de lapte
8 ouă
o cană de 200 gr cu zahăr pentru cremă
o cană de 150 gr cu zahăr pentru caramel
1 plic cu zahăr vanilat
1 sticluţă esenţă de rom
Mod de preparare pentru rețeta de cremă de zahar ars:
1. Se pun cele 150 grame de zahăr într-un vas înalt şi se lasă pe foc, până devine maro. Nu se ţine prea mult deasupra flăcării, pentru că riscă să fie amar. După ce s-a topit, se ia cratiţa de pe foc şi se distribuie uniform pe pereţii vasului.
2. Cu ajutorul unui mixer, se bat ouăle până devin spumă, apoi se adaugă toată cana de zahăr pentru cremă şi zahărul vanilat. Se adaugă laptele şi se amestecă mereu. Se adaugă esenţa de rom şi zahărul vanilat.
3. Se pune toată compoziţia în cratiţa tapetată cu caramel (după ce caramelul s-a întărit). Se pune vasul cu cremă într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se pune în bain marie. Cuptorul trebuie să fie încins la 160 de grade. Desertul trebuie să stea la cuptor 1 oră şi jumătate, până când se rumeneşte. Când este gata, se lasă să se răcească şi se pune la frigider pentru 2 ore. Pofta buna!
Rețetă de cremă de zahăr ars pe aragaz: simplă, rapidă și delicioasă
Cremă de zahăr ars, rețetă rapidă. 3 secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei