Rețetă de macrou în sos de roșii. Așa ne făcea pe vremuri bunica
Astăzi îți recomandăm o rețetă delicioasă pe care o poți pregăti cu orice ocazie și nu vei da greș, ba mai mult vei primi aprecierea celor dragi fiind extrem de apetisantă. Macroul este un pește foarte versatil, pe care îl poți face în multe feluri. Este bogat în vitamina B 12, are puține calorii și este foarte sănătos.
Autor: Ioana Roșu Publicat: Joi, 25 Octombrie 2018, 18:50 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 19:24- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Astăzi îți recomandăm o rețetă delicioasă pe care o poți pregăti cu orice ocazie și nu vei da greș, ba mai mult vei primi aprecierea celor dragi fiind extrem de apetisantă. Macroul este un pește foarte versatil, pe care îl poți face în multe feluri.
Este bogat în vitamina B 12, are puține calorii și este foarte sănătos. Află cum pregătești o rețetă rapidă de macrou în sos de roșii așa cum ne făcea bunica atunci când eram mici!
Ingrediente pentru rețeta de macrou în sos de roșii:
4 bucăți pește macrou
4 linguri ulei
1 bucată lămâie
4 roșii (se poate și sos de roșii)
piper și sare după gust
150 ml apă
1 linguriță amidon
2-3 fire pătrunjel
1 ceapă roșie
Mod de preparare pentru rețeta de macrou în sos de roșii:
Peștele se spală, se curăță de intestine și se porționează în bucăți potrivite. Lămâia se taie felii subțiri și se introduce în fiecare bucată de pește.Ceapa se taie mărunt și se celeste în ulei timp de 5 minute. Se adaugă pulpa de roșii și se lasă încă 5-7 minute până dă în fiert.
Sosul obținut se amestecă cu amidonul dizolvat în apă.Adăugam sare, piper după gust apoi îl turnăm într-o tavă.
Asezăm bucățile de pește în sos și introducem tava în cuptorul preîncălzit ( la 160 gradeC ) pentru 25-30 min. Se presară cu pătrunjel mărunțit și se serveste cu plăcere !
Poftă Bună!