Chefi la cuțite, 23 martie 2021.Rețetă de negresă cu sos de ciocolată, preparată de Gabriel Neamu
Una dintre cele mai apreciate rețete din ediția 12 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost această rețetă de negresă cu sos de ciocolată, preparată de Gabriel Neamu.
Publicat: Miercuri, 24 Martie 2021, 12:08 | Actualizat: Sambata, 27 Martie 2021, 11:25Gabriel Neamu, un concurent în vârstă de 28 de ani i-a surprins pe cei trei chefi cu un desert de senzație, foarte gustos și apreciat în rândul iubitorilor de dulce, o negresă cu sos de ciocolată.
Negresa este o prăjitură extrem de populară, pe care n-o poți refuza, însă concurentul, a ridicat-o la rang înalt preparând-o așa cum l-a învățat bunica sa.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente de calitate din gama Lidl, precum și modul de preparare al delicioasei prăjituri care i-a cucerit pe Sorin Dumitrescu, Cătălin Scărlătesci și Florin Dumitrescu.
Ingrediente pentru rețetă de negresă cu sos de ciocolată
- 125 gr unt Pilos cu 82% grăsime
- 300 gr zahăr
- 30 gr pudră de cacao
- 100 ml lapte Pilos
- 2 ouă
- 100 gr făină
- 150 gr ciocolată amăruie
- 70 gr arahide coapte, fără sare
- coajă de portocală sau esență de portocală
- 1/2 plic praf de copt
- 3 plicuri zahăr vanilinat
- 2 ml esență rom
- 2 ml esență de vanilie
- 1 varf de cuțit cu sare
- 100 ml apă
Mod de preparare pentru rețetă de negresă cu sos de ciocolată
Într-un vas, se pun la fiert, la foc potrivit, untul, laptele, 250 game de zahar și pudra de cacao. După ce fierbe și se omogenizează compoziția, se pune vasul în altul cu apă rece. Se lasă aproximativ 15minute. Din compozitie respectivă se dpă deoparte un sfert și se pune într-un vas în care se va prepara ulterior sosul pentru negresă.
Se pornește cuptorul la 180 de grade (foc mediu).
În timp ce compoziția de cacao se răcește, se pregătesc restul ingredientelor. Se cerne făina într-un bol, iar în alte două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu un praf de sare, până când spuma rămâne pe pereții bolului, dacă acesta se întoarce invers.
Când compoziția de cacao s-a temperat, se adaugă pe rând gălbenușurile, amestecând cu telul. Apoi, se încorporează făina amestecată cu praful de copt, albușurile bătute spumă și aromele.
Se tapetează tava de cuptor cu hârtie de copt. Se întinde compoziția pentru negresă în tavă și se coace la 180 gradepentru maxim 30 de minute. Se verifică dupa 20 de minute cu scobitoarea.
În timp ce negresa este la cuptor se pregătește un sirop din apă, zahărul vanilinat și restul de 100 gr de zahăr la care se adaugă esență de vanilie. Se scoate negresa din cuptor, se toarnă siropul fierbinte peste ea și se dă din nou la cuptor pentru 7-8 minute.
În compoziția oprită pentru sos se adaugă 150 grame de ciocolată amăruie tăiată în bucăți mici și esența de rom. Se pune vasul la foc mic și se amestecă pentru a se topi ciocolata.
Se scoate negresa din cuptor, se lasă să se tempereze și se porționează in forme patrate. Se glazurează farfuriile cu puțin sos de ciocolată, se așază porțiile de negresă și se toarnă peste ele sos de ciocolată. Deasupra se presară arahide tocate mărunt.
Pentru mai multe rețete delicioase, urmăriți emisiunea „Chefi la cuțite” sezonul 9, care este difuzată duminica de la ora 20:00, dar și luni și marți, de la ora 20:30, la Antena 1.