Crochete de pui cu cartofi și cașcaval. Gustări calde și delicioase, pentru mese copioase!
Perfecte pentru o gustare simplă, pentru pachete sau pentru platoul cu aperitive aceste delicioase Crochete de pui cu cartofi și cașcaval!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Iunie 2020, 10:45 | Actualizat: Luni, 15 Iunie 2020, 13:35- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Merg de minune servite cu un sos de roșii ușor picant, sau cu un sos de iaurt cu usturoi și castraveți.
Rețeta Crochete de pui cu cartofi și cașcaval - Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 2 cartofi mari, roșii
- 200 gr cașcaval afumat
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare și piper
- 3 ouă
- 150 gr făină
- 200 gr pesmet
- ulei pentru prăjit
Rețeta Crochete de pui cu cartofi și cașcaval - Preparare
Punem cartofii la fiert, în apă rece cât să fie acoperiți. Îi lăsăm să fiarbă doar până se pătrund ușor la testul cu furculița. Îi lăsăm să se răcească, îi curățăm și îi dăm pe răzătoare.
Fierbem și pieptul de pui în apă cu sare, apoi îl scurgem, îl lăsăm să se răcească și îl tocăm mărunt.
Amestecăm pieptul de pui cu cartofii. Adăugăm și cașcavalul răzuit, ceapa roșie tocată mărunt, usturoiul răzuit și verdeața tocată. Omogenizăm bine compoziția și formăm din ea crochetele, sub formă unor chiftele mai alungite.
Pe aceeași temăAmestecăm 3 ouă cu sare și piper. Adăugăm și o lingură de făină.
Trecem crochetele mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet. Le scufundăm în baie de ulei încins și le rumenim rapid, pe toate părțile.
Avem grijă la intensitatea focului să fie peste medie, așa încât crochetele să se rumenească rapid, așa încât să nu aubă timp cașcavalul să se topească.
Scoatem delicioasele crochete de pui cu cartofi și cașcaval pe prosoape de hârtie, absorbante și le lăsăm să se tempereze.
Le servim alături de sosurile preferate, sau de dicverse salate.
Spor și poftă bună!