Cum se prepară cea mai simplă zacuscă de vară! Zacuscă de dovlecei
Ingredientele de bază la rețeta de zacuscă, conform definiției, sunt vinetele, însă această simplă și gustoasă rețetă de zacuscă nu conține vinete, ci doar dovlecei. Este mai simplă și mai ușoară, cu gust domol și chiar merită preparată, mai ales cu dovlecei de grădină.
Publicat: Miercuri, 31 Iulie 2019, 11:07 | Actualizat: Miercuri, 31 Iulie 2019, 16:31Ingredientele de bază la rețeta de zacuscă, conform definiției, sunt vinetele, însă această simplă și gustoasă rețetă de zacuscă nu conține vinete, ci doar dovlecei. Este mai simplă și mai ușoară, cu gust domol și chiar merită preparată, mai ales cu dovlecei de grădină.
Rețeta Zacuscă de dovlecei - Ingrediente
- 4 kg dovlecei
- 1 kg ceapă
- 2-3 catei usturoi
- 600 g bulion de roșii
- 250 ml ulei
- sare și piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
- 1 linguriță boia de ardei
Rețeta Zacuscă de dovlecei - Mod de preparare
Se curăță ceapa, se toacă și se călește ușor în uleiul încins. Nu se prăjește, doar se lasă să se pătrundă puțin. Se adaugă și usturoiul curățat și tocat rondele și puțină sare.
Dovleceii se curăță de coajă și de semințe și se dau pe răzătoare. Se daugă peste ceapa călită, nescurși, pentru a putea fierbe în sucul propriu. Se amestecă bine pentru a se omogeniza compoziția, se lasă 7-8 minute pe foc, apoi se adaugă bulionul, condimentele și se transferă vasul la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ o oră.
Apoi se pune zacusca de dovlecei în borcane sterilizate, se închid capacele și se lasă în cuptorul cald până se răcesc. Se etichetează și se trec în cămară.
Citiți și rețetele:
Rețeta de zacuscă cu o vechime de peste 100 de ani, pe care puține gospodine o cunosc!