Prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane
Combinația de banane coapte și caramel este senzațională, așa cum o să vedeți dacă vă încumetați să preparați această rețetă de prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 30 Decembrie 2020, 15:23 | Actualizat: Luni, 07 Iunie 2021, 15:47Atunci când ingredientele sunt combinate într-o armonie perfectă de arome, de gusturi și texturi, așa cum se poate vedea și la această prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane, satisfacția papileor celor dragi va fi maximă.
Aroma bananelor și gustul dulce al caramelului merg perfect într-o prăjitură cu blaturi de ciocolată amăruie, ce dau un contrast de gusturi, de culori și de texturi.
Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane:
-
Ingrediente pentru blat cu ciocolată amăruie:
- 8 albușuri de ouă medii
- 1 praf de sare
- 175 gr zahăr
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 200 gr nuci
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
-
Ingrediente pentru cremă caramel cu banane:
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 250 ml frișcă lichidă
- 300 gr zahăr
- 8 gălbenușuri
- 1 varf de lingurita cu sare
- 1 lingură amidon
- 3-4 banane bine coapte
- ciocolată răzuită pentru decor
Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane
Preparare blat de albușuri cu ciocolată amăruie
Presărăm un praf de sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei 15-20 de minute.
În acest timp, punem într-un vas, la foc mic, ciocolata ruptă în bucăți mici, împreună cu laptele și untul. Amestecăm continuu până la topirea ingredientelor solide și omogenizarea compoziției.
Pe aceeași temăPornim cuptorul la 180 de grade.
După ce albușurile ajung la temperatura camerei, le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, lingură cu lingură, zahărul și continuăm să mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm compoziția de ciocolată, ușor fierbinte, esența de rom și omogenizăm aluatul, folosind o spatulă. La final, încorporăm nuca măcinată fin și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu făină. Întindem uniform, în tavă, compoziția pentru blat de albușuri cu ciocolată și coacem blatul pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până trece testul scobitorii.
Preparare cremă caramel cu banane
Amestecăm într-un vas, untul moale,cu sarea, 150 gr zahăr și gălbenușurile până obținem o compoziție cremoasă, apoi punem vasul pe baie de aburi, la foc mic și amestecăm compoziția până se formează o cremă aerată.
Intr-un alt vas, caramelizăm restul de zahăr amestecând continuu pentru a nu se arde.
Când s-a diluat zahărul îl turnăm în fir subțire peste crema din celălalt vas, amestecând energic pentru omogenizare.
Apoi, adăugăm frișca lichidă amestecată cu amidonul. Amestecăm continuu în cremă până se îngroașă ca o budincă. Stingem focul, lăsăm crema caramel să se tempereze și adăugăm în ea felii de banane.
Pe aceeași temăAsamblăm prăjitura cu ciocolată și cremă caramel cu banane
Secționăm blatul răcit în două, transversal și adăugăm crema de caramel cu banane între cele două secțiuni. Oprim puțonă cremă pentru a unge prăjitura deasupra și răzuim ciocolată peste ea.
Dăm senzaționala prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane la rece pentru 2-3 ore înainte de a o secționa.
Este deosebită și îi va cuceri intant pe degustători!
Dacă sunteți în căutarea unei prăjituri delicioase și spectaculoase pentru o ocazie specială, vă recomandăm prăjitura Tosca, din categoria deserturilor populare de colecție. Este o prăjitură cu gust bun și aspect plăcut, dar și cu succes garantat în rândul celor ce o vor savura.