Un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă
Chef Munti, bucătarul de la Star Matinal, a pregătit în cadrul mult îndrăgitului matinal, un desert delicios și de nerefuzat: Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă.
Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 16:15 | Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 16:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă nu știați ce să faceți cu pâinea învechită, Chef munti vă oferă soluția preparând această delicioasă rețetă de budincă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă:
- 2 franzele mai vechi
- 6 ouă
- 250 gr zahăr
- 240 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 gr scorțișoară
- 1 gr nucșoară
- 10 ml esență de vanilie
- 50 gr stafide
- 50 gr nuci
- Pentru servit:
- 3 banane
- puțin zahăr brun
- 200 ml frișcă lichidă
- 1 compot de ananas rondele
- topping de ciocolată
Cum se prepară Rețeta Budincă de pâine cu banane caramelizate și frișcă?
Într-un vas termoezistent, uns cu unt din belșug se pune pâinea tăiată în cuburi.
Ouăle se mixează cu zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă laptele și se omogenizează. Se adaugă nucșoara și scorțișoara.
Printre bucățile de pâine se presară nuci tocate grosier și stafide, hidratate în prealabil.
Se toarnă compoziția de ouă cu lapte și se lasă să se hidrateze pâinea.
Pe aceeași temăSe coace budinca de pâine pentru 40-50 de minute la 175 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață, iar compoziția se coagulează bine în interior.
Budinca de pâine se lasă să se răcească și se servește cu frișcă bătută, felii de banane caramelizate cu zahăr brun și unt, rondele de ananas și topping de ciocolată.
Un desert delicios pentru orice pofticios!
Pentru mai multe detalii și sfaturi culinare de la Chef Munti, accesați materialul video de mai jos: