Chefi la Cuțite, 5 aprilie 2021. Viorica Manga, o fosta cunoștință a lui Chef Sorin Bontea, apariție-surpriză în studio
Viorica Manga, fostă colegă a lui Chef Sorin Bontea, a venit în sezonul 9 Chefi la cuțite pentru a-i face o surpriză și a pregăti o plăcintă cu brânză cu care "i-a terminat" pe cei doi foști soți.
Publicat: Luni, 05 Aprilie 2021, 23:35 | Actualizat: Luni, 05 Aprilie 2021, 23:36Viorica Manga a lucrat cu Chef Sorin Bontea pe vas, în urmă cu ani buni. Deși au întrerupt legătura, concurenta a decis să se prezinte în episodul din 5 aprilie 2021 cu o rețetă care să o ajute să se facă remarcată.
Cei mai fideli dintre fanii emisiunii "Chefi la cuțite" știu deja că Sorin Bontea a lucrat din 1998 pe vase de croazieră, unde și-a petrecut 9 ani din viață. A gătit pentru persoane celebre precum Van Damme sau Nicolas Cage, iar bucătarul Reginei Angliei l-a felicitat pentru preparatele sale.
O cunoștință din acea perioadă grea, dar frumoasă a vieții sale a venit la Chefi la Cuțite pentru a-l surprinde și a impresiona cu o plăcintă specială. Viorica Manga l-a lăsat cu gura căscată pe Chef Bontea, care a simțit nevoia să o îmbrățișeze și să o prezinte lui Chef Florin Dumitresci și Chef Cătălin Scărlătescu.
Pe aceeași temăViorica Manga, dezvăluiri despre perioada în care Chef Sorin Bontea a lucrat pe croazieră
Concurenta în vârsta de 46 de ani a depănat o mulțime de amintiri și a dezvăluit câteva informații pe care Chef Bontea nu le-a povestit niciodată, nici măcar colegilor săi de la jurizare.
"Este un tip extrardinar, un tip foarte serios și foarte glumeț (...) Întotdeauna te ajuta, întotdeauna avea o vorbă bună, niciodată nu se plângea, niciodată nu era nervos. Era strict, asta e altceva", a explicat concurenta.
Printre altele, Viorica e povestit câteva dintre reușitele lui Sorin Bontea și stilul de viață dur pe care l-au dus împreună pe vasele de croazieră: "Avea grijă să iasă un număr de 1200/1400 de farfurii la nivel de cinci stele într-o ora, o oră și zece, și câteodată îl supăram când îi aduceam o caramelă". Mai exact, un client întârziat, din cauza căruia bucătarii ratau uneori pauza până la masa de prânz.
Pe aceeași temăConcurenta, care este de 10 ani profesoară de limba engleză, a povestit că Chef Bontea lucra la cel mai de lux restaurant de pe vas când l-a întâlnit pe bucătarul Reginei Elisabeta a II-a a Angliei, căreia i-a pregătit papanași reinventați.
Detalii despre cariera lui Chef Sorin Bontea pe care colegii lui nu le știau
Cu ocazia vizitei Vioricăi Manga la Chefi la Cuțite, Chef Florin Dumitrescu a aflat că Chef Bontea a fost "chef de cârciumă pe barcă": "Nu mi-ai spus niciodată asta!"
"Țineam italienescul și steak house-ul. Era cel mai de lux, singurul plătit de pe barcă", a explicat juratul.
Desigur, distanța de familie era foarte grea, iar toți cei care lucrau în industrie sufereau după cei dragi: "Era un familist convins. Mergea mereu în buzunar cu o fotografie cu fiica lui".
După ce au depanat amintiri, Viorica Manga a descoperit cu uimire și fericire că a primit două cuțite în faza preselecțiilor Chefi la Cuțite și că poate avansa în etapa următoare a competiției.