Ce conțin, de fapt, plicurile 3 în 1 de cafea. Mulți români le consumă, însă nu citesc întotdeauna eticheta
Plicurile 3 în 1 îi atrag pe mulți cu promisiunea unei cafele delicioase în cel mai scurt timp, însă este posibil să fie mai nocive decât cred unii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 08 August 2024, 18:11 | Actualizat: Joi, 08 August 2024, 18:12Unii oameni preferă cafea instant, deoarece este mult mai rapid de preparat. Ritmul alert al fiecărei zile în societatea de astăzi îi face pe mulți să apeleze la ”trucuri” pentru a se deplasa rapid prin sarcinile cotidiene.
Ce conțin, de fapt, plicurile 3 în 1 de cafea. Mulți români le consumă, însă nu citesc întotdeauna eticheta
Plicurile 3 în 1 de cafea au venit ca o salvare a celor grăbiți. Achiziționându-le, oamenii nu economisesc doar timp, ci și bani, fiind de regulă mult mai ieftine decât o cafea normală sau una de specialitate.
Pe aceeași temăPrețul accesibil și gama largă de produse - cappuccino, frappé, latte sau intenso - fac din produsele 3 în 1 alegerea ideală.
Cu toate acesea, foarte puțini își alocă timp să citească eticheta acestor produse. Oamenii aleg rapiditatea preparării unei băuturi delicioase și gustul dulce, ignorând ingredientele de pe etichetă.
Pe aceeași temăMulte dintre produsele instant, fie că sunt băuturi, fie că sunt mâncăruri, nu sunt deloc bune pentru organism.
Potrivit unei surse, pliculețele de 3 în 1 atât de îndrăgite de români conțin o sumedenie de E-uri, substanțe chimice și foarte mult zahăr.
Pe aceeași temăÎntr-un singur plic de cafea instant se regăsesc, printre altele, 7,5% cafea instant, iar din cantitatea totală 50% e doar zahăr.
Specialiștii au descoperit că aceste pliculețe mai conțin sirop de glucoză, corectori de aciditate, proteină din lapte, dar și ulei vegetal hidrogenat. Pe lângă acestea, se mai regăsesc: sare, dioxid de sodiu și emulgatori.
Aceste sunt ingredientele pe care în mod normal oricine își dorește să le evite, mai ales în consumul zilnic. Însă puțin sunt cei care realizează că le beau în cana de cafea rapid preparată.
Pe aceeași temăPotrivit sursei menționate anterior, Hong Kong Consumer Council, organismul de control care veghează asupra intereselor consumatorilor, a identificat la un moment dat prezența unei substanțe cancerigene în mai bine de 95% dintre mostrele de cafea analizate. Acestea erau la vremea respectivă disponibile pe piața locală.
Pe aceeași temăSpecialiștii au continuat de-a lungul timpului să facă mai multe studii pe cafeaua instant, pe cea pudră și pe boabe, iar rezultatele au confirmat pericolul. Potrivit acestora, în plicurile 3 în 1 s-au descoperit între 53 și 240 micrograme de acrilamidă.
Oamenii de știință trag un semnal de alarmă în privința consumului acestor produse. De asemenea, ei recomandă tuturor să citească atent etichetele înainte de a cumpăra ceva.